Anbud365 inviterer til frokostseminar om direkteanskaffelser og tilskudd

Anbud365: Anbud365 inviterer til frokostseminar om direkteanskaffelser og tilskuddForedragsholder på seminaret som Anbud365 og Wikborg Rein arrangerer 31. oktober, er advokatene Hanne Zimmer (specialist counsel), Kine Neslein (advokat) og Alf Amund Gulsvik (specialist counsel).

Skriv ut artikkelen

31.oktober har Anbud365 i samarbeid med Wikborg Rein igjen gleden av å invitere til gratis frokostseminar. Denne gang er tema direkteanskaffelser og dessuten tilskudd – tildeling og vilkår. Arrangementet er et ledd i Anbud365s fokus på å bidra til å belyse og løfte frem aktuelle, kompetansehevende tema innen fagfeltet offentlige anskaffelser. Seminaret er kostnadsfritt for Anbud365 sine lesere.

Wikborg Rein er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere.

Frokostseminaret gjennomføres over 3 timer, og du kan delta i Oslo sentrum eller se det live på web. Deltakerne blir med på et dypdykk i aktuelle problemstillinger knyttet til når du kan foreta direkteanskaffelser, spesielt om eneleverandørsituasjonen og adgangen til å kjøpe tilleggsleveranser. Seminaret retter seg mot offentlige innkjøpere og leverandører.

Tilskudd og kontrakt

På seminaret vil Wikborg Rein også ta for seg når anskaffelsesregelverket ikke gjelder fordi man tildeler tilskudd og ikke inngår en kontrakt. Anskaffelsesreglene gjelder når man inngår en gjensidig bebyrdende kontrakt med en leverandør, men ikke hvis man ensidig finansierer mottakerens initiativ og prosjekter. Da er det snakk om et tilskudd som ikke er omfattet av anskaffelsesregelverket.

Spørsmålet er da på hvilke vilkår man kan gi tilskudd. De siste årene har vi sett flere kritiske mediesaker om tilskudd som er gitt uten utlysning og konkurranse. Så, hvilke regler gjelder egentlig for slike tilskudd?

Unntak fra støtteforbudet

Selv om anskaffelsesreglene ikke gjelder, kan man sjelden gi tilskudd helt fritt. Det viktigste å vurdere er om tilskuddet utgjør “offentlig støtte”, som i utgangspunktet er forbudt. Det gjelder likevel en rekke unntak fra støtteforbudet som tillater støtte for å fremme viktige samfunnshensyn, for eksempel kultur, samferdsel, miljø og sysselsetting. På seminaret tar Wikborg Rein for seg vilkårene for offentlig støtte, og gir en kort oversikt over de mest relevante unntakene for offentlige innkjøpere.

Også hva som gjelder for tilskudd som ikke oppfyller vilkårene for offentlig støtte, vil Wikborg Rein komme inn på. I slike tilfeller er man mer fristilt, men forvaltningsretten kan likevel kreve kunngjøring.

>> Les mer om seminaret 31. oktober og meld deg på her

Bli den første til å kommentere på "Anbud365 inviterer til frokostseminar om direkteanskaffelser og tilskudd"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.