Anskaffelsesdag i Bergen 8.september – om du vil øke din kompetanse i miljøinnkjøp

Anbud365: Anskaffelsesdag i Bergen 8.september - om du vil øke din kompetanse i miljøinnkjøp Både partner Wenche Sædal fra Thommessen og assosiert partner i CMS Kluge, Alf Amund Gulsvik – begge bl.a. kjent fra populære, mye leste artikler på Anbud365, bidrar med sin kompetanse på Anskaffelsesdagen Bergen 2022 8. september. Der står miljø og innovasjon på dagsordenen.

Skriv ut artikkelen

Hvis du er en av de mange som trenger kompetanse i miljø-anskaffelser, er Anskaffelsesdagen 2022 i Bergen 8. september det rette stedet. Og har du ikke meldt deg på ennå, så er det fortsatt tid. Her vil en serie eksperter se på miljøkrav fra forberedelse til gjennomføring i en anskaffelse. Alt fra praktiske verktøy via samfunnsøkonomiske så vel som juridiske synsvinkler pakket sammen i en konferansedag. Og det er femårs-jubileum for Anskaffelsesdagen, som er det ene av to store arrangementer i Bergen om offentlige anskaffelser. Kofa-konferansen er det andre.

Påmeldingsfrist er 2. september 2022.

Arrangører er Innkjøpsforeningen (tidligere NIMA avdeling Bergen/Hordaland), Inventura og Simonsen Vogt Wiig. 

Anbud365: Samfunnsøkonom-kritikk mot anskaffelsesreglene – burde hatt annen målsetting

Denne gangen har arrangørene fått en av Sveriges ledende forskere på området offentlige anskaffelser, professor of Economics, Sofia Lundberg (bilde t.v.) fra Umeå universitet, til Anskaffelsesdagen 2022. Sammen med fil. dr. Hanna Lindström ved Handelshögskolan ved Umeå universitet leverte Lundberg tidligere i år på oppdrag av svenske Konkurrensverket rapporten «Att upphandla med miljöhänsyn – när, hur och varför».

Blant forfatterne av rapporten var også Malin Arve, dosent i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole.

Lundberg deltok også som medforfatter i rapporten fra SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) «Offentlig upphandling – i gränslandet mellan ekonomi och juridik».

Miljø i fokus

Og det blir mer om miljø: Partner Wenche Sædal fra Thommessen har som tema «prosedyreform for å fremme miljø og innovasjon», mens assosiert partner i CMS Kluge, Alf Amund Gulsvik tar for seg prissetting av kvalitet med fokus på miljø. Og fra partner Trine Lise Fromreide (bildet t.v.) og advokatfullmektig Nina Sørensen, Simonsen Vogt Wiig, vil de fremmøtte på Anskaffelsesdagen Bergen 2022 få høre om markedsdialog med fokus på innovasjon/miljø.

Anbud365: Nye DFØ-forslag til standard krav og kontraktsvilkår for bygg-anskaffelser

Direktoratet for forvalting og økonomistyring (DFØ) er også representert på konferansen: Marit Holter-Sørensen, seksjonsleder i anskaffelsesdivisjonen i DFØ (bildet t.h.), turen over til Bergen og åpner DFØs verktøykasse for grønne og innovative anskaffelser. Partner Martin Hagen i Inventura videreformidler erfaringer fra Norges mest ambisiøse miljøprosjekt, ifølge foredragsprogrammet – fra strategi til gjennomføring.

Aktuelt fra Kofa, el-fly mm

Aktuelt fra Kofa blir det. Tora Holm skal sørge for det, og CEO i Elfly AS, Eric Lithun gir et innblikk i elflybransjen med foredraget «Elflyene kommer, når skal du kjøpe billett?». «Fra ide til medisinsk utstyr – Bratt læringskurve for en doktor» er satt som tittel på foredraget til overlege Frithjof Heyerdahl i Luftambulansen. Han er overlege i anestesiologi ved Luftambulanse-avdelingen ved Oslo universitetssykehus og forsker ved Institutt for klinisk medisin.

En praktisk tilnærming til vanskelige temaer kjennetegner Anskaffelsesdagen. Arrangementet har bidratt både til å forsterke inntrykket av Bergen som et alternativt anskaffelsesmiljø til Oslo, og gjort mulig nettopp fordi byen i vest kan vise frem betydelig kompetanse. Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole er eksempler, og større konsulent- og advokatfirmaer lokalisert i Bergen innehar solid styrke på feltet offentlige anskaffelser.

Påmeldingsfrist er 2. september 2022.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesdag i Bergen 8.september – om du vil øke din kompetanse i miljøinnkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.