Anskaffelseskonferansen: eksperiment, prisutdeling, SMB-debatt – og en smule historisk sus

Anbud365: Anskaffelseskonferanse eksperiment, prisutdeling, SMB-debatt – og en smule historisk susBlant temaene i parallellsesjonene på årets utgave av Anskaffelseskonferansen fant vi «Kontraktsoppfølging gir gevinster – hvordan gjennomføre profesjonell kontraktsoppfølging?». Blant bidragsyterne her er Christine Frølich-Braathen, innkjøpsansvarlig i Oslo kommunes eiendoms- og byfornyelsesetat. Datafangst og styring er andre temaer i parallellsesjonene.

Skriv ut artikkelen

Dagens utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av Difi samler hundrevis av deltakere, og kan – tradisjonen tro – by på mye interessant: Et eksperiment med såkalt samarbeidslounge, paneldebatt med forventet høy temperatur, utdeling av anskaffelsespris og overlevering av «stafettpinne» – for å nevne noe. Det rikholdige programmet finner du for øvrig her. Konferansen markerer et tidsskille for avdeling for offentlige anskaffelser i Difi – de skal snart skifte hjem og de har fått tildelt en serie oppgaver av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Blant de innslag på konferansen det knytter seg mer enn gjennomsnittlig interesse for, er hvem som får årets utgave av Anskaffelsesprisen. Den går i år til en oppdragsgiver og leverandør som kan vise til et spesielt godt samarbeid i en anskaffelsesprosess. Juryen har nominert 3 prosjekter hvor oppdragsgiver og leverandør har gått sammen om smartere innkjøp. De tre nominerte samarbeidsprosjektene er Elverum kommune og Betonmast Innlandet, Nye Veier og Hæhre Entreprenør AS, Østre Toten kommune og Rema 1000 Lena.

Overlevering av «stafettpinne»?

Litt spesielt er samtalen mellom direktørene i Direktoratet for økonomistyring (DFØ) og Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi), henholdsvis Hilde Singsaas og Steffen Sutorius.

De skal, ifølge programmet, oppsummere, og ikke minst gi et innblikk i hva som vil være deres viktigste prioriteringer frem til vi møtes på neste anskaffelseskonferanse. Bakteppet er jo at avdeling for offentlige anskaffelser i Difi fra og med årsskiftet blir en del av DFØ. Her kan vi derfor snakke om en overlevering av stafettpinnen.

Samarbeidslounge

Et spennende eksperiment er samarbeidsloungen, som Anbud365 har fått anledning til å bidra til. Her kan påmeldte, samlete rundt respektive bord, få komme med sine synspunkter på utvalgte – og innsendte – dilemmaer. Etter en lang dag med lytting til verdifulle formuleringer fra talerstolen kan det være av interesse for mange å spre og innhente erfaringer knyttet til utfordringer i det mer daglige anskaffelseslivet.

Statsråd Røe Isaksen i spissen

Konferansen følger et innarbeidet mønster – plenum før lunsj og parallelsesjoner etterpå. Som naturlig er, stiller næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Etter at avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi har ønsket alle velkommen, skal statsråden ta sitt utgangspunkt i den nylig fremlagte stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser.  Tema er hvordan vi kan få til gode innkjøp og løse viktige samfunnsutfordringer gjennom offentlige anskaffelser. Meldingen er – på flere punkter – en marsjordre til Difi og vil bestemme utviklingen innen faget i mange år fremover.

Panelsamtale – om SMB?

Programmet varsler også en panelsamtale, men – i skrivende stund – bare en deltaker er publisert. Det er Jan Christian Vestre, Chief Executive Officer, Vestre. Meningen er sikkert ikke at han skal drøfte med seg selv, men at det kommer til flere – «I panelsamtalen møter du leverandører fra små og mellomstore bedrifter og en innkjøper som har tatt problemstillingen på alvor», heter det i programmet. SMB i offentlige anskaffelser er et hett tema.

Menneskerettigheter

Spennende er også bidraget fra Heidi Furustøl i Etisk handel Norge om menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser – utfordringer og nye muligheter. Etisk handel Norge har i gang et svært lovende prosjekt om oppfølging av krav i anskaffelser som gjelder menneskerettigheter. Revolusjonerende er stemplet de selv har satt på prosjektet, som er et samarbeidsprosjekt.

Direktesending

De som av en eller annen grunn ikke har funnet veien til konferansen, kan følge den via streaming, sjekk inn på https://www.difi.no/opplaeringstilbud/anskaffelseskonferansen/program. Der finner du direktesending fra konferansen.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelseskonferansen: eksperiment, prisutdeling, SMB-debatt – og en smule historisk sus"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.