Anskaffelseskonferansen: To statsråder som trekkplastre, fokus på omstilling

Anbud365: Anskaffelseskonferansen To statsråder som trekkplastre, fokus på omstillingNæringsminister Torbjørn Røe Isaksen og klima- og miljøminister Ola Elvestuen er begge å finne på årets utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av Difi.

Skriv ut artikkelen

To statsråder er de fremste trekkplasterne på årets utgave av Anskaffelseskonferansen til Difi. Den arrangeres 7. november i Oslo. Omstilling er en tydelig vignett for årets utgave av Anskaffelseskonferansen. I en eller annen form handler alle programpostene om offentlige anskaffelser som verktøy/middel til å nå en nærmere definert fremtid på ett eller annet område.

Program og påmelding finner du her.

Direktør Steffen Sutorius i Difi setter standarden allerede da konferansen starter – Difi skal få omstilling til å skje – offentlige anskaffelsers rolle, er tittelen på hans bidrag.

Så følger statsrådene – først næringsminister Torbjørn Røe Isaksen med regjeringens prioriteringer på anskaffelsesområdet, så klima- og miljøminister Ola Elvestuen. At hans foredrag er «Anskaffelsers rolle i det grønne skiftet» er neppe overraskende.

Modenhetsundersøkelsen

Før det kommer mer om omstilling skal avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi fortelle om Difis modenhetsundersøkelse. Neste på listen over «omstillings-agenter» er adm. dir i Sykehusinnkjøp, Kjetil M. Istad, som skal gi til beste om omstilling i sykehusene gjennom kategoristyring.

I Sverige er det et eget direktorat, Upphandlingsmyndigheten, som produserer veiledninger og råd om offentlige anskaffelser. Til Anskaffelseskonferansen kommer sjefen for denne myndigheten, generaldirektør Inger Ek, som skal ta for seg offentlige anskaffelser i en foranderlig verden.

Digitalisering og omstilling

Mer omstilling skal fagdirektør i Difi, Gunnar Wessel Thomassen, ta for seg – digitalisering som driver for omstilling av anskaffelsesfunksjonen. Men før Thomassen slipper til på talerstolen er det tid for strategisk bruk av anskaffelser med særlig fokus på leverandørdialog. Her får de fremmøtte gleden av å høste av erfaringene til innkjøpssjefen i Larvik kommune, Torstein Åkra.

Rådmann Ragnar Christoffersen fra Lørenskog kommune har som tema for sitt foredrag «Fra kjøp av kjøretøy til anskaffelse av mobilitet – en bærekraftig og innovativ anskaffelse». Mer innovasjon skal det bli på konferansen, i kjølvannet av Christoffersens foredrag. Da skal tre herrer diskutere hvordan man kan/skal spre innovasjon: Per Harbø som er programleder i Leverandørutviklingsprogrammet, Gunnar Wedde – konserninnkjøpssjef i Oslo kommune, og avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi.

Priser og parallellsesjoner

Innimellom skal det deles ut priser – en for digitalisering og god styring, og en for bærekraftige anskaffelser.

Ingen Anskaffelseskonferanse uten parallellsesjoner. I år er det åtte av dem – alle med spennende faglige tema. Best Value Procurement er innholdet i en av dem, i en annen Statens innkjøpssenter i fremtiden og ledelsens bruk av styringsinformasjon i en tredje. I den åttende sesjonen skal det holdes fem kjappe foredrag om offentlige anskaffelser. Det er en ny setting – en innovasjon på konferansemarkedet. Standardisering og fremtidsvisjoner er et par av temaene der.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelseskonferansen: To statsråder som trekkplastre, fokus på omstilling"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.