Årssamling for kommune-innkjøpere smekkfull av aktuelle og spennende fagtema

Anbud365: Årssamling for kommune-innkjøpere smekkfull av aktuelle og spennende fagtemaLeder av KS Innkjøpsforum, Tommy Hestem, skal ønske velkommen til årets KSI-samling i Tromsø.

Skriv ut artikkelen

Et program smekkfullt av faglig aktuelle og interessante temaer møter de mange offentlige innkjøpere som 8.-9. mai samles til årssamling i regi av KS Innkjøpsforum (KSI). Samtidig gambler de ansvarlige på at den varslede stortingsmeldingen for offentlige anskaffelser foreligger. Får de rett, får de fremmøtte rykende fersk informasjon om innholdet og hva det betyr for innkjøpsfaget. Men hva hvis Nærings- og fiskeridepartementet blir forsinket med meldingen? Trolig tid for velinformerte «spekulasjoner».

Stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser skal legges frem før påske, dersom planene holder. For tiden er et utkast på sin runde rundt i departementene for mulige merknader. På årssamlingen til KS Innkjøpsforum i Tromsø er hele formiddagen første dag avsatt til denne stortingsmeldingen – bortsett fra velkomsttaler fra Tromsø kommune og leder av KSI styret, Tommy Hestem. Hvem som skal si noe om meldingen fra Nærings- og fiskeridepartementet og hvem som skal kommentere fra KS er ikke nevnt i programmet.

Også rett etter lunsj dreier det seg først om stortingsmeldingen, men da hvordan innholdet i den vil påvirke innkjøpshverdagen. Innkjøpssjefen ved Universitetet i Oslo, Jacob Landsvik, skal kommentere fra denne vinkelen.

Forskning og spendanalyser

Forskning innen offentlige anskaffelser står på programmet. Her skal professor ved NTNU, Luitzen de Boer og førsteamanuensis ved samme institusjon, Tim Torvatn, foredra om trender og utdanningsprogram.

Bruk av spendanalyser er temaet for Lyngve Skrede, Ålesund kommune, og Ewa Rosting Enge fra Vefsn kommune tar for seg leverandørutvikling med fokus på små og store bedrifter.

Bygg og anlegg – og kontraktsoppfølging

Bak foredragstittelen «Anskaffelser i bygg og anlegg» skjuler det seg en omtale av NS3450 – hvordan gjør vi det? Her er det jurist Kine Rustad Kristiansen, Fredrikstad kommune som skal bidra. Hun er for øvrig også styremedlem i KSI.

Kristine Vigander fra KS advokatene griper fatt i kontraktsoppfølging og følger opp med praktiske case, før fagleder innovasjon i KS, Henrik Dons Finsrud entrer scenene for å tale om – ja, nettopp: Innovasjon. Også IT-leder i Værnesregionen IT, Elin Wikmark Darell, skal ta for seg innovasjon, da bruk av funksjonsbeskrivelser.

EHF-standarden

Det er Jostein Engen som skal avslutte det faglig breddfulle programmet på årets KSI-samling. Temaet er status for EHF-standarden, og hvordan arbeidet med denne fungerer i praksis. Engen er seniorrådgiver i Difi.

Program, påmelding og annen informasjon om KSI-samlingen finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Årssamling for kommune-innkjøpere smekkfull av aktuelle og spennende fagtema"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.