Bærekraft og kontraktsoppfølging topp-temaer på samling for kommune-innkjøpere

Anbud365: Bærekraft og kontraktsoppfølging topp-temaer på samling for kommune-innkjøpereTommy Hestem, styreleder i KS Innkjøpsforum ønsker velkommen til årssamling og årsmøte 23.-24.mars i Ålesund. Målgruppen er alle som jobber med anskaffelser i kommuner og fylkeskommuner. Påmeldingsfristen er mandag 28. februar 2022 kl. 12.00 (foto: Hagen, Ålesund).

Skriv ut artikkelen

Etter to år med pandemi er det igjen tid for en fysisk utgave av årssamlingen til KS Innkjøpsforum. I dagene 23.-24. mars i Ålesund rettes søkelyset mot to av de aller mest sentrale temaer i offentlige anskaffelser i øyeblikket: Bærekraft og oppfølging av kontrakter. Det dreier seg om strategi og ledelse. I tillegg får deltakerne med seg tanker om hva slags erfaringer fra pandemi-tiden som kan tenkes å komme til nytte i tiden fremover. Og det blir mulighet til å hilse på næringsminister Jan Christian Vestre.

I programmet som i skrivende stund er publisert, er det ikke alle navn på foredragsholdere offentliggjort. Men temaene, som er av interesse langt utenfor kommune-Norge, er på plass.

KS, NHO og DFØ er invitert til å trekke frem erfaringer fra tiden med pandemi, Spørsmålet er hva som er lært og kan være nyttig å ha med seg i tiden fremover. Ikke umulig at digitale erfaringer er blant læringspunktene. Hvem som stiller for de respektive, er ikke publisert ennå.

Prisvinner om samhandling

Rælingen kommune og HENT dro av gårde med Anskaffelsesprisen for 2021.På KSI-samlingen får deltakerne høre hva kommunen og deres leverandør tenker om handlingsrommet for samarbeid. Prisen deles ut årlig i regi av DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring).

Kontraktsoppfølging – offentlige anskaffelsers akilleshæl, står på programmet. Bergen og Ålesund skal presenterer sitt arbeid med kontraktsoppfølging, henholdsvis rutiner og rapportering. Dette er kommuner som har kommet langt i sitt arbeid med kontraktsoppfølging

Strategi og næringsminister

Sekretariatsleder i KSI, Tanja Huse-Fagerlie, tar for seg strategisk innkjøpsledelse, mens KS Advokatene ser på et par saker fra anskaffelsesretten: Takvolum og styring av avrop på kontrakter og varighet på IKT-kontrakter.

KSI-samlingen får også besøk av «den reisende» statsråden, næringsminister Jan Christian Vestre. Temaet er det grønne skiftet. Og Anne Romsås i KS forteller hvordan kommunal sektor jobber med bærekraftspørsmålene. DFØ har veiledning, verktøy og kriteiresett for bærekraft på www.anskaffelser.no, men dette er kanskje ikke så lett å finne fram i. Helene Hoggen fra DFØ skal møte på KSI-samlingen for å gjøre det lettere.

Bærekraft og erfaringsdeling

Og mer bærekraft: Erik Gathen fra Klima Viken gjør rede for hvordan likelydende bærekraftskrav i en større region kan etableres. Viken har gjort gode erfaringer. Han tar også for seg oppfølging av kravene.

Til diskusjon og erfaringsdeling på samlingen: Nye forskrifter og krav for sterkere ivaretagelse av bærekraft. Hvordan når kommunal sektor den modenhet som kreves? Hvordan håndteres dette i dag, og hva må til for å tilpasse seg de nye kravene?

Arbeidslivskrim og Kjell fra «Lunsj»

I en bærekrafts-ramme er også et seriøst arbeidsliv med. Skatteetaten bidrar med verktøy i arbeidet for å motvirke arbeidslivskriminalitet, og de som møter på KSI sårssamling får vite hvordan krav i anskaffelser til et seriøst arbeidsliv, kan følges opp.

Det skal også innpasses et årsmøte for KS Innkjøpsforum og Børre Lund, tegner av «Lunsj-stripene» kommer. Han skal snakke om klart språk i anskaffelser. Spennende å høre (se?) hva hovedrolle-figuren i «Lunsj», Kjell, har å bidra her.

Bli den første til å kommentere på "Bærekraft og kontraktsoppfølging topp-temaer på samling for kommune-innkjøpere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.