Det stunder til Anskaffelseskonferansen – dette får du høre om

Anbud365: Det stunder til Anskaffelseskonferansen – dette får du høre omNæringsminister Jan Christian Vestre kan få sin debut på den offentlige anskaffelses-areaen på Anskaffelseskonferansen 23. november. Og nb: En sjelden gang en statsråd som kanskje vet noe om hva dette dreier seg om – sett fra leverandørmarkedet (foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor).

Skriv ut artikkelen

Den store Anskaffelseskonferansen – i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) (DFØ) denne gangen – er tilbake! 23. november arrangeres en digital utgave av konferansen – etter å ha hoppet over fjoråret da pandemien sto på som verst. Konferansen vil gi informasjon på bred front om en rekke aktiviteter DFØ steller med på anskaffelsesfronten – noe som angår alle som er «i bransjen». Og Anskaffelsesprisen skal deles ut, det blir litt om korrupsjon, om bestillere og ikke minst, utfordringsbildet for innkjøps-Norge skal tegnes.

Ettersom det denne gangen er i DFØ-regi er det direktøren der, Hilde Singsaas, som hilser velkommen. Det er 13. konferansen i serien, men den første som DFØ har ansvaret for. De 12 tidligere gikk i Difi-regi. Imidlertid har også det som i dag er Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ (ANS DFØ) også vært innom Digitalseringsdirektoratet, uten at dette direktoratet fikk æren av å vær vertskap for den store Anskaffelseskonferansen.

Et foreløpig program for konferansen er publisert, og av det fremgår det at den nye næringsministeren, Jan Christian Vestre, vil bli invitert. Stiller han opp, får de digitale tilhørerne en sjelden gang få høre en statsråd som kommer fra leverandørsiden. Om han våger seg på mer utfordrende perspektiver fra den vinkelen allerede 23. november, er en annen sak.

Utfordringsbilde og handlingsplan

Divisjonsdirektør Dag Strømsnes skal tegne utfordringsbildet for innkjøps-Norge, ispedd noen perspektiver fra DFØ. Og Helene Hoggen, DFØ, Astrid Hillestad, Norad, og Einar Busterud, ordfører i Hamar kommune, dukker opp under foredragstittelen «Fra handlingsplan til handling». Det skal selvsagt dreie deg om den nye handlingsplanen for økt andel grønne og innovative anskaffelser.

Bestillere og korrupsjon

Spørsmålet om offentlige bestillere er gode nok skal besvares. Det skal advokat Arnhild Dordi Gjønnes, NHO, og Torstein Aakra, innkjøpssjef i Larvik kommune, sørge for. Et annet spørsmål av betydelig interesse er hva som kjennetegner korrupsjon i innkjøpsprosesser. Her er det advokat Harald Alfsen, Stiegler Advokatfirma AS, som skal bidra.

Kontraktsoppfølging

God kontraktsoppfølging betinger godt samarbeid mellom aktørene. Det er viktig for å forhindre konflikter og jobbe forebyggende, heter det i programmet. En «firerbande» med Fredrik Mortensen, DFØ, Lise Mc McMullin, Statsbygg, Paul Marhaug, Statsbygg, og Tor Andreas Brandtzæg, Recover AS, skal håndtere temaet på Anskaffelseskonferansen.

Digitalisering og nye Doffin

Vi vil også få nytt fra digitaliseringsfronten. Det skal Erik Strutz, Kode Oslo og Thor Steinar Møller, DFØ, stå for. Ikke minst knytter det seg jo interesse til nye Doffin, som du kan se beta-versjonen av her.

StartOff og kompetanse

StartOff hører selvsagt med. Vi skal få innsyn i to pågående NAV-prosjekter i StartOff – i regi av Sissel Hoel, DFØ, og Daniel Negaard, NAV. Også sertifiseringsordningen for offentlige anskaffelser (SOA) er viet plass. Hvordan kan slike kompetansetiltak bidra til å tette kunnskapsgapet mellom nå-situasjonen og det stadig høyere ambisjonsnivået for offentlige anskaffelser? Refleksjonene rundt spørsmålet skal gjøres av Malin Elisabeth Tvedt Hogstad og Siv Helén Egelund Gjerstad – begge fra DFØ.

Globale verdikjeder

Og kanskje dukker det opp en eller flere som kan si noe solid om de omfattende problemene i globale verdikjeder i kjølvannet av pandemien, men også fordi hele logistikkjeder er i ulage. I det foreløpige programmet varsles det at denne delen av konferanser er under planlegging.

Bli den første til å kommentere på "Det stunder til Anskaffelseskonferansen – dette får du høre om"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.