Fagdager med høyaktuelt fra forskning på offentlige anskaffelser

Anbud365: Fagdag med høyaktuelt fra forskning på offentlige anskaffelserGeir Arne Svenning er primus motor og senterleder for Anskaffelsesakademiet, som om få dag har sin sjette FoU-dag, spekket med aktuelt fra forskning på offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Til uken, nærmere bestemt 8.-9. desember, går årets FoU-dag – den åttende i rekken – i regi av Anskaffelsesakademiet av stabelen. Som vanlig er det en rekke høyaktuelle temaer på dagsordenen – i skjæringspunktet mellom forskning og anskaffelsespraksis. Også synspunkter på veien videre for Anskaffelsesakademiet selv skal opp til diskusjon.

FoU-dagen foregår i Trondheim denne gangen, og det er NTNU som er arrangør. Fysisk tilstedeværelse er hovedregelen, selv om noen av innslagene blir sent online, får vi opplyst. Om du skulle ønske å delta, send da en e-post til  tim.torvatn@ntnu.no med beskjed om det.

Formålet med FoU dagen er å vise frem hva akademia gjør innenfor forskning og undervisning innenfor offentlige anskaffelser. Den er også et tiltak for å kunne få forskningsmiljøene til å finne sammen og bli bedre kjent, og også kanskje samarbeide om videre forskning.

NTNU-forskning på offentlige anskaffelser

Blant de mange faglige bidragene finner vi en statusrapport fra professor Luitzen de Boer ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU. Han skal rapportere om status for PhD-forskning på offentlige anskaffelser ved NTNU.

Resultatene fra den store anskaffelsesundersøkelsen som DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) har stått for i år, har vært publisert i det vide og det brede. Men på FoU-dagen er innfallsvinkelen annerledes- da gjelder det bruk av tilgjengelig data for vider forskning. Og blant resultatene er det rikelig med data å hente. Malin Hogstad i DFØ – prosjektleder for undersøkelsen, presenterer.

Offentlige anskaffelser kan benyttes som – og i økende grad gjør det, som viktig strategisk verktøy. Førsteamanuensis Deodat Edward Mwesiumo ved Høyskolen i Molde tar for seg temaet gjennom å gi en analyse av tilstanden.

Sirkulære offentlige anskaffelser

Ingen konferanse uten offentlige anskaffelser og sirkulærøkonomi. Dolores Modic, som er førsteamanuensis ved Nord Universitet, ser nærmere på utfordringene knyttet til sirkulære offentlige anskaffelser. I første rekke dreier det seg om spørsmålet om kompetanse for offentlige innkjøpere.

Verdien av screening-verktøy i kartellsaker er tema for professor Ronny Gjendemsø ved Universitetet i Bergen, og så skal tidligere innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo, Jacob Landsvik være såkalt keynote speaker. Han vil snakke om «Integritet og ansvarlighet i offentlige anskaffelser – NS-EN 17687:2022 og noen praktiske råd/tips som kan sikre et langt og lykkelig liv som offentlig innkjøper»

Det betyr vel at forventningen er et hovedinnlegg, og med den erfaringen Landsvik har fra anskaffelsespraksis, vil de fremmøtte utvilsomt ha noe å hente ved å lytte til ham.

Også flere faglige bidrag står på programmet, men her er ennå ikke foredragstitlene klare.

Anskaffelsesakademiet

Anskaffelsesakademiet er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, NTNU, Norges Handelshøyskole (NHH), Nord Universitetet (Nord), Høyskolen i Kristiania, Universitetene i Oslo (UiO) og Bergen (UiB), DFØ, NHO, Virke, LO og Sykehusinnkjøp. På FoU-dagen skal også Anskaffelsesakademiets fremtid opp til diskusjon – hvor går vi og hva gjør vi fremover, heter overskriften.

Bli den første til å kommentere på "Fagdager med høyaktuelt fra forskning på offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.