I dag: Anskaffelseskonferansen i digital utgave med en rekke go’biter

Anbud365: I dag Anskaffelseskonferansen i digital utgave med en rekke go’biterTrekkplastere på Anskaffelseskonferansen til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) i dag: Næringsminister Jan Christian Vestre (t.v.) og klima- og miljøminister Espen Barth Eide – nybakte statsråder med signaler om offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

I dag åpner Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) sine «dører» for årets utgave – den 13. i rekken – av den store Anskaffelseskonferansen. Det er digital utgave denne gang. To nybakte statsråder, avstemning og utdeling av Anskaffelsesprisen 2021, samt foredrag om sårbarhet i globale verdikjeder – post Covid-19 utfordringer er blant go’bitene på årets konferanse. Utfordringsbildet for innkjøps-Norge sett fra DFØ skal divisjonsdirektør Dag Strømsnes gi innblikk i.

Dagens program finner du her.

DFØ har fått to av de nye statsrådene til å bidra med politiske signaler – både næringsminister Jan Christian Vestre og klima- og miljøminister Espen Barth Eide. Det er utvilsomt en fjær i hatten for arrangørene, samtidig som det viser hvilken stadig sterkere posisjon offentlige anskaffelser har i kongedømmet – spesielt som verktøy – eller muskel – på klima- og miljøområdet.

Divisjonsdirektør Dag Strømsnes – sjefen for DFØs anskaffelsesdivisjon – skal tegne utfordringsbildet for innkjøps-Norge, ispedd noen perspektiver fra DFØ. På programmet står også Elisabeth Longva, avdelingsdirektør DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) og Knut Løkstad fra NSD (Norsk senter for forskningsdata). De skal ta for seg ett av de heteste temaene i dagens pandemi-hverdag og svare på spørsmålet: Innenfor hvilke produktkategorier er norsk offentlig sektor særlig sårbare, og hva kan offentlige innkjøpere gjøre for å håndtere denne sårbarheten?

Korrupsjon og grønn handlingsplan

Og Helene Hoggen, DFØ, Astrid Hillestad, Norad, og Einar Busterud, ordfører i Hamar kommune, dukker opp under foredragstittelen «Fra handlingsplan til handling». Det skal selvsagt dreie deg om den nye handlingsplanen for økt andel grønne og innovative anskaffelser.

Spørsmålet om offentlige bestillere er gode nok skal besvares. Det skal advokat Arnhild Dordi Gjønnes, NHO, og Torstein Åkra, innkjøpssjef i Larvik kommune, sørge for. Et annet spørsmål av betydelig interesse er hva som kjennetegner korrupsjon i innkjøpsprosesser. Her er det advokat Harald Alfsen, Stiegler Advokatfirma AS, som skal bidra.

Kontraktsoppfølging

God kontraktsoppfølging betinger godt samarbeid mellom aktørene. Det er viktig for å forhindre konflikter og jobbe forebyggende, heter det i programmet. En «firerbande» med Fredrik Mortensen, DFØ, Lise Mc McMullin, Statsbygg, Paul Marhaug, Statsbygg, og Tor Andreas Brandtzæg, Recover AS, skal håndtere temaet på Anskaffelseskonferansen.

Digitalisering og nye Doffin

Vi vil også få nytt fra digitaliseringsfronten. Det skal Erik Strutz, Kode Oslo og Thor Steinar Møller, DFØ, stå for. Ikke minst knytter det seg jo interesse til nye Doffin, som du kan se beta-versjonen av her.

StartOff og kompetanse

StartOff hører selvsagt med. Vi skal få innsyn i to pågående NAV-prosjekter i StartOff – i regi av Sissel Hoel, DFØ, og Daniel Negaard, NAV. Også sertifiseringsordningen for offentlige anskaffelser (SOA) er viet plass. Hvordan kan slike kompetansetiltak bidra til å tette kunnskapsgapet mellom nå-situasjonen og det stadig høyere ambisjonsnivået for offentlige anskaffelser? Refleksjonene rundt spørsmålet skal gjøres av Malin Elisabeth Tvedt Hogstad og Siv Helén Egelund Gjerstad – begge fra DFØ.

13. konferanse

Ettersom det denne gangen er i DFØ-regi er det direktøren der, Hilde Singsaas, som hilser velkommen. Det er 13. konferansen i serien, men den første som DFØ har ansvaret for. De 12 tidligere gikk i Difi-regi. Imidlertid har også det som i dag er Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ (ANS DFØ) også vært innom Digitaliseringsdirektoratet, uten at dette direktoratet fikk æren av å være vertskap for den store Anskaffelseskonferansen.

Bli den første til å kommentere på "I dag: Anskaffelseskonferansen i digital utgave med en rekke go’biter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.