NHO inviterer til anskaffelseskonferanse – bærekraft, korona og gründere

Anbud365: NHO inviterer til anskaffelseskonferanse – bærekraft, korona og gründereAdm.dir. Ole Erik Almlid i NHO åpner arbeidsgiverorganisasjonens årlige anskaffelseskonferanse, denne gangen flyttet fra våren til oktober (Foto: Moment Studio).

Skriv ut artikkelen

Tre sentrale tema preger årets anskaffelseskonferanse i regi av NHO – leverandørenes anskaffelseskonferanse: Miljø og bærekraft, offentlige anskaffelser etter koronakrisen og plass for gründere, sosiale entreprenører og mindre bedrifter i offentlige anbudskonkurranser. Så får de fremmøtte også høre hva som skjer med alle tiltakene i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser underveis i og etter krisetidene.

Det er et omfattende program NHO sikter seg mot å presentere på sin anskaffelseskonferanse 2020. Den bærer overskriften «Bærekraftige offentlige anskaffelser» og 13. oktober er fastsatt som arrangementsdato. Store deler av NHOs ledergruppe er for øvrig mobilisert enten som foredragsholdere eller møteledere.

Blant temaene er oppfølging av stortingsmeldingen om smartere innkjøp i lys av koronakrisen. Statssekretær Grunde Kreken Almeland i Nærings- og fiskeridepartementet skal orientere om det, mens ordfører Lene Conradi i Asker kommune skal si noe om næringsvennlig anskaffelsesstrategi.

Miljø- og bærekraftige anskaffelser

En «hovedbolk» dreier seg om miljø- og bærekraftige offentlige anskaffelser. Kan miljøkrav i offentlige anskaffelser styrke norsk næringsliv? Hvordan tar innkjøperne utfordringen? Hva vil regjeringen gjøre med dette? En rekke representanter fra næringsliv og offentlig sektor skal utveksle synspunkter på disse temaene.

Tilsyn i offentlige anskaffelser er en av NHOs kjepphester. Foreløpig er det ikke mange ut over Konkurransetilsynet som er gått ut med støtte til dette. Nettopp konkurransedirektør Lars Sørgard er blant de seks som skal drøfte temaet «tilsyn hindrer anbudsjuks» på NHO-konferansen. Han møter bl.a. riksrevisor Per-Kristian Foss og professor Tina Søreide ved Norges Handelshøyskole.

Gründere, sosiale entreprenører og SMB

Et annet hovedtema er gründere, sosiale entreprenører og mindre bedrifter i offentlige anskaffelser. Poenget med innslaget er å se hva som skal gjøres for å styrke deres muligheter. Det dreier seg bl.a å se på SMB i Forsvaret, likeledes å høre daglig leder Raymond Johansen (ikke byrådslederen!) i Allagi og innkjøpssjef Jacob M. Landsvik, Universitetet i Oslo om gründere. Sosiale entreprenører er også viet et eget punkt under dette temaet.

Når konferansen avholdes, får vi håpe at det er tid for å se på koronakrisens virkninger på en rekke sektorer – på godt og vond. På konferansen rettes søkelyset nettopp mot dette – nytt fokus på effektive offentlige anskaffelser i lys av koronakrisen. Uten spørretegn. Tre politikere skal ta for seg dette, sammen med innkjøpsdirektør Bjørn Gunnar Johansen i UDI.

Digitalisering og grønne kjøp

Seniorrådgiver Ingrid Bjerke Kolderup i Digitaliseringsdirektoratet skal bidra med nytt om en veiledning – kom i gang med grønne anskaffelser, mens Bjørn Marhaug i Skatteetaten skal svare på spørsmål om vi kan bruke digitalisering til å krympe useriøse/kriminelle aktører handlingsrom.

Bli den første til å kommentere på "NHO inviterer til anskaffelseskonferanse – bærekraft, korona og gründere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.