Offentlige anskaffelser er med når hundrevis av ledere samles til digitaliseringskonferanse

Anbud365: Offentlige anskaffelser er med når hundrevis av ledere samles til digitaliseringskonferanseÅrets utgave av Digitaliseringskonferansen, nå også med egen sesjon for digitalisering, anskaffelser og miljø, åpnes av Difi-direktør Steffen Sutorius.

Skriv ut artikkelen

Digitalisering er i skuddet om dagen, ikke minst for alle dem som arbeider med offentlige anskaffelser. Det er medvirkende til at Difi på årets utgave av Digitaliseringskonferansen, som i fjor samlet 1200 deltakere, har satt offentlige anskaffelser på dagsordenen. Det gjelder det grønne skiftet, og i hvilken grad og hvorledes offentlige anskaffelser og digitalisering kan bidra. Offentlige anskaffelsers betydning for inkludering av oppstartsbedrifter og teknologiutvikling for autonome busser er et par av temaene.

Digitaliseringskonferansen er en årlig møteplass for ledere og alle som er opptatt av digitalisering i offentlig sektor. Med myndighetenes prioritering av digitalisering av samfunnet generelt og offentlig sektor spesielt, er det vel knapt mulig for en leder ikke å være opptatt av digitalisering. Årets konferanse er den 11. utgaven og den arrangeres 11.-12. juni på Gardermoen.

Som konferanses tittel indikerer, er det digitalisering det dreier seg om – erfaringer, synspunkter og gode råd å ta med seg hjem når egen virksomhetens digitalisering skal skyte fart eller strekkes enda lenger. Digitaliseringsminister Nikolai Astrup, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, innleder konferansen med å fortelle om regjeringens nye digitale strategi. På programmet ellers bl.a. NAV-direktør Sigrun Vågeng, direktør Christine Bergland i Direktoratet for eHelse, adm.dir. Cathrine M. Lofthus, Helse Sør-Øst RHF og skattedirektør Hans Christian Holte. Hva de og andre skal snakke om, kan du lese her.

Miljø, digitalisering og anskaffelser

Det er også et innslag – en hel sesjon faktisk – for dem som måtte være opptatt av miljø, digitalisering og anskaffelser: Smarte byer og bygder får grønn omstilling til å skje – i samarbeid med digitale start-ups. Dette foregår 12. juni, og dit kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen for å åpne. Det er to statsråder som deltar på konferansen – digitaliseringsministeren som nærmest er programforpliktet til å stille når hans underliggende etat har konferanse om digitalisering, den andre – Elvestuen – fordi digitalisering er viktig for det grønne skiftet.

Blant foredragene i «anskaffelses-sesjonen» er avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi. Han skal gi svaret – eller synspunkter – på spørsmålet: «Kan innovative anskaffelser sette farten på et digitalt lavutslippssamfunn?»

Autonome busser

Endre Angelvik, direktør mobilitetstjenester i Ruter As, skal fortelle hvordan hans selskap driver teknologiutvikling for autonome busser gjennom offentlige anskaffelser.  Også Gjesdal kommune er i gang med uttesting av autonome busser, og kommunens innkjøpsleder Jorunn Birkeland skal fortelle om status, formål etc.

Av dette blir det paneldebatt – om teknologiutvikling gjennom offentlige anskaffelser – autonome kjøretøy som case. Konferansedeltakerne blir her tatt med inn i prosessene, samarbeidet og de digitale løsningene som ligger bak grønn innovasjon som f.eks. selvkjørende busser.

Anskaffelser og oppstartsbedrifter

En annen paneldebatt skal dreie seg om offentlige anskaffelser som verktøy for samarbeid tvers og inkludering av oppstartsbedrifter. Her vil Halden kommune dele sine erfaringer fra sitt mobilitetsprosjekt i samtale med blant annet Bergen kommune som har ferske erfaring fra innovasjonspartnerskap innen bygg.

Resten av programmet for denne sesjonen og for de øvrige fire sesjonene finner du her.
Påmelding kan du gjøre her.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser er med når hundrevis av ledere samles til digitaliseringskonferanse"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.