På Anbud365-dagen 15.juni: Hva kan kunstig intelligens gi i offentlige anskaffelser?

Anbud365: Stor data- og statistikkmangel hindrer nødvendige analyser av eget forbruk– Innkjøp er et fagfelt som krever mye kompetanse. Det bør stilles krav til de som skal bli offentlige innkjøpere. Innkjøp handler om noe langt mer enn å bestille varer, konstaterer høyskolelektor Marius Langseth ved Høyskolen Kristiania.

Skriv ut artikkelen

Kunstig intelligens (KI) er et sentralt virkemiddel for utviklingen av fremtidens tjenester. Blir dette det offentliges viktigste digitale verktøy i fremtiden? Spørsmålet er ikke minst hvilke muligheter og utfordringer kunstig intelligens kan gi i offentlige anskaffelser. På Anbud365-dagen 15. juni gir høyskolelektor Marius Langseth, Høyskolen i Kristiania, svar – så langt man vet i dag. Langseth er kanskje den i landet som kan og vet mest om akkurat dette. En unik mulighet å få innblikk i bruk og kjøp av et fremtidig verktøy, så meld deg på!

Påmelding: Du kan melde deg på via denne lenken. Her finner du også det komplette programmet.

50% rabatt: Du kan delta både fysisk og digitalt. Melder du deg på med en gang, får du 50% rabatt – et early bird-tilbud. Og husk: Passer ikke 15. juni deg, meld deg på likevel – du kan se hele eller deler av Anbud365-dagen når som helst i ukesvis i etterkant.

5års-jubileum: Årets utgave av Anbud365-dagen er den 5. i rekken, altså snakker vi om et jubileum. Som i fjor er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for fjerde gang de påmeldte som velger det digitale alternativet.

Langseths foredrag bærer tittelen «AI og offentlige anskaffelser – bruk av og anskaffelse av AI». Kunstig intelligens (KI) er kanskje mest kjent under forkortelsen AI (Artificial intelligence). Det dreier seg om en teknikk man bruker for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mest mulig intelligent respons. Et spørsmål er da om algoritmer og automatiserte beslutningsprosesser kan bidra til forbedret effektivitet og nøyaktighet?  Og, ikke minst, hvordan kan offentlige innkjøpere navigere i dette spennende, men komplekse landskapet når det kommer til å anskaffe AI-løsninger?

Øvrige hovedpunkter fra årets program:

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer:

  • Miljøkrav og – kriterier i offentlige anskaffelser (Simonsen Vogt Wiig)
  • Avlysning og krav om erstatning i lys av nyere praksis (Grette)
  • Ifølge anskaffelsesregelverket kan forhandlingene gjelde alle sider ved tilbudet. Hva innebærer egentlig dette i praksis? (Wikborg Rein)
  • Hva er et unormalt lavt tilbud og hvordan håndtere dem? (Thommessen)
  • Divisjonsdirektør Dag Strømsnes, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ): «Skjerpede miljøkrav og Norgesmodellen – arbeidet med «beste praksis» for kontraktsoppfølging er i gang for fullt».
  • Jacob M Landsvik: Det etiske perspektivet i offentlige anskaffelser

Og NB: Nytt av året:

•        Mer pausetid «mellom slagene» til mingling – og til å gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. En eksklusiv mulighet – nb: bare på Anbud365-dagen – til å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!
•        Digitalt minglerom der også de som følger Anbud365-digitalt kan snakke med advokatene via Teams

Vi kombinere aktualitet med innsikt – og ikke minst: Mulighet til at hver enkelt av de som melder seg på, kan ha mulighet til å få svar på de spørsmålene de måtte ha.

På denne lenken finner du program, og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 15.juni: Hva kan kunstig intelligens gi i offentlige anskaffelser?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.