På Anbud365-dagen 15. juni: Kontraktsoppfølging – nå blir det alvor – og enklere?

Anbud365: Høstens tre DFØ-satsinger: To «beste praksis»-veiledninger og Doffin15. september satte Dag Strømsnes seg på flyet til Paris for å innta sin nye, om enn tidsbegrensede «hospitering»-post i OECDs ledelsesmiljøer innenfor anskaffelser og statlig styring på miljøområdet. Men 1. juni neste år er han tilbake på plass som divisjonsdirektør i Anskaffelsesdivisjonen i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring. På Anskaffelseskonferansen 31. oktober i Oslo får vi høre hans første «reisebrev». Mens Strømsnes henter enda flere internasjonale erfaringer og sprer norske, skal stabssjef Gunnar Wessel Thomassen fungere som divisjonsdirektør.

Skriv ut artikkelen

Kontraktsoppfølging kalles ofte anskaffelses-Norges akilleshæl. Men nå skal det bli slutt på det. Regjeringen mener alvor med skjerpede miljøkrav og å få useriøse vekk fra markedet. Avgjørende er da at kontraktene følges opp. Det skal Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) hjelpe til med – de jobber nå på spreng med «beste praksis» for kontraktsoppfølging. Hvordan blir den? Hva inneholder den? Er den til noe hjelp? Divisjonsdirektør Dag Strømsnes i DFØ kommer på Anbud365-dagen 15. juni for å fortelle status når innspurten er i gang. Det må du få med deg!

Påmelding: Du kan melde deg på via denne lenken. Her finner du også programmet, som nå er komplett: Jacob M Landsvik, en meget lest skribent på Anbud365, stiller. Hans tema er det etiske perspektivet i offentlige anskaffelser (nærmere omtale litt lenger ned i saken).

50% rabatt: Du kan delta både fysisk og digitalt. Melder du deg på med en gang, får du 50% rabatt – et early bird-tilbud. Og husk: Passer ikke 15. juni deg, meld deg på likevel – du kan se hele eller deler av Anbud365-dagen når som helst i ukesvis i etterkant.

5års-jubileum: Årets utgave av Anbud365-dagen er den 5. i rekken, altså snakker vi om et jubileum. Som i fjor er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for fjerde gang de påmeldte som velger det digitale alternativet.

Fra programmet

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer:

  • Miljøkrav og – kriterier i offentlige anskaffelser (Simonsen Vogt Wiig)
  • Avlysning og krav om erstatning i lys av nyere praksis (Grette)
  • Ifølge anskaffelsesregelverket kan forhandlingene gjelde alle sider ved tilbudet. Hva innebærer egentlig dette i praksis? (Wikborg Rein)
  • Hva er et unormalt lavt tilbud og hvordan håndtere dem? (Thommessen)

Og dessuten:

  • Høyskolelektor Marius Langseth, Høyskolen i Kristiania: «AI og offentlige anskaffelser – bruk av og anskaffelse av AI». Hvilke muligheter og utfordringer kan kunstig intelligens (KI/AI) gi i offentlige anskaffelser? Kan algoritmer og automatiserte beslutningsprosesser bidra til forbedret effektivitet og nøyaktighet? Hvordan kan offentlige innkjøpere navigere i dette spennende, men komplekse landskapet når det kommer til å anskaffe AI-løsninger?
     
  • Jacob M Landsvik: Det etiske perspektivet i offentlige anskaffelser: Regelverket setter rammer for et innkjøp, som i tillegg har tydelige merkantile mål. Det etiske perspektiv sier noe om hvordan innkjøperen og virksomheten fremstår, hvordan yrkesutøvelsen foregår. Få i det offentlige er mer utsatt for påvirking fra sterke interesser enn de som kjøper inn, lager avtaler. Det stiller krav, og det krever et trygt etisk kompass både hos den enkelte og i virksomheten som innkjøperen er en del av. Jacob M Landsvik har engasjert seg sterkt i disse problemstillingene, ikke minst i artikler på Anbud365. Hør ham på Anbud365-dagen!

Og NB: Nytt av året:

  • Mer pausetid «mellom slagene» til mingling – og til å gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. En eksklusiv mulighet – nb: bare på Anbud365-dagen – til å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!
  • Digitalt minglerom der også de som følger Anbud365-digitalt kan snakke med advokatene via Teams

Vi kombinere aktualitet med innsikt – og ikke minst: Mulighet til at hver enkelt av de som melder seg på, kan ha mulighet til å få svar på de spørsmålene de måtte ha.

På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 15. juni: Kontraktsoppfølging – nå blir det alvor – og enklere?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.