2022 rekordår for Nye Veier – tar tre nye kontraktsgrep

Anbud365: 2022 rekordår for Nye Veier – tar tre nye kontraktsgrepDen største forskjellen fra tidligere kontrakter er forventningen om at leverandørene skal bidra sterkt til at prosjektene blir så bærekraftige som mulig, konstaterer adm.dir. Anette Aanesland i Nye Veier.

Skriv ut artikkelen

Nye Veier går bort fra byggherrens makspris, justerer hvordan konkurransene gjennomføres og får et større spenn i størrelsen på kontraktene. Det slår Anette Aanesland, adm.dir. i Nye Veier, fast i en melding om selskapets planer for konkurranser i 2022. Den samlede verdien av konkurransene er anslått til 15 milliarder kroner.

2022 vil bli et rekordår for nye konkurranser fra Nye Veier. Syv konkurranser kommer til markedet i løpet av året. Disse konkurransene betyr store muligheter for anleggsbransjen over hele landet. Stor variasjon fra 200 millioner kroner til cirka fem milliarder i størrelse gir muligheter for mange.

Selskapet har aldri hatt flere konkurranser ute i markedet. Det økonomiske volumet har aldri vært større enn i 2022. De første konkurransene kommer i løpet av første kvartal, og de sju konkurransene er spredt utover året.

Krav til funksjon sentralt

Nye Veier skal fortsatt bruke totalentrepriser med fastpris. Entreprisene skal være basert på en vedtatt reguleringsplan. Krav til funksjon fremfor detaljerte kravlister er fortsatt sentralt for å bruke kompetansen best hos entreprenørene. Det ligger fortsatt viktige insentiver til entreprenørene med å gjøre prosjektene enda bedre.

I pressemeldingen heter det at selskapet har lyttet til viktige innspill fra leverandørene, og:

– Derfor går vi bort fra byggherrens makspris, vi justerer hvordan vi gjennomfører konkurransene og vi får et større spenn i størrelsen på kontraktene, sier Anette Aanesland, adm.dir. i Nye Veier.

Byggherrens makspris

Når det gjelder byggherrens makspris, heter det at Nye Veier selv har gjort noen erfaringer, og entreprenører og rådgivere har delt sine erfaringer. Endringene vil gi flere tilbydere på viktige konkurranser. Det er viktig for å skape mer verdi for de samme ressursene. Nå blir det forhandlinger, og målet er blant annet å redusere risikoen for tilbyderen og for Nye Veier

– Vi skal bruke vår rolle som innkjøper til å sikre at vi når våre strategiske prioriteringer. Vi skal skape mer for pengene, sammen med entreprenørene skal vi vise tydelig samfunnsansvar og vi skal ta et sterkt eierskap til helse, miljø og sikkerhet. Den største forskjellen fra tidligere kontrakter er forventningen om at leverandørene skal bidra sterkt til at prosjektene blir så bærekraftige som mulig, konstaterer adm.dir. Aanesland.

Bli den første til å kommentere på "2022 rekordår for Nye Veier – tar tre nye kontraktsgrep"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.