Ble tilbyderne presentert for den samme jobben?

Anbud365: Ble tilbyderne presentert for den samme jobbenUtsnitt fra Søgnebrygga i Tvedestrand (foto: Unni Hansen Moulod).

Skriv ut artikkelen

– Vi tar selvkritikk på at det ikke ble utarbeidet en skriftlig anbudsinnbydelse på oppgraderingen av Søgnebrygga, og ser at vi må bli flinkere på å følge opp slike rutiner, sier rådmann Jarle Bjørn Hanken i Tvedestrand kommune til Tvedestrandsposten. Spørsmålet som dukket opp i ettertid, var nemlig om tilbyderne ble presentert for den samme jobben.

Det er Tvedestrandsposten som skriver om dette.

Tre firmaer ble invitert til å gi tilbud da Tvedestrand kommune i fjor høst bestemte seg for å restaurere Søgnebrygga. Ett av dem, Mur- og Skjærgårdstjenester AS, ga inn et tilbud på 490.000 kroner. Et annet firma, Midtstøl Sjø AS, ga inn et tilbud på 790.000 kroner. Kommunen hadde ingen betenkeligheter med å velge det billigste tilbudet.

Spørsmålet i ettertid er om tilbyderne ble presentert for den samme jobben. Forleden kunne nemlig Midtstøl Sjø AS fortelle at den brygga de ble bedt om å gi inn tilbud på, var en helt annen brygge enn den kommunen fikk.

Kvalitetsbrygge?

Under befaringen sist høst, ønsket kommunen et tilbud på ei kvalitetsbrygge, en brygge som skulle tåle mye last, og som skulle stå der lenge. Bryggen de fikk, er ifølge Midtstøl Sjø AS ikke i nærheten av å holde en slik kvalitet.

Hva tilbyderne egentlig fikk presentert er umulig å etterprøve, siden det ikke ble gitt noen skriftlige spesifikasjoner på brygga man ønsket. Og det er nettopp dette rådmann Jarle Bjørn Hanken sier kommunen tar selvkritikk på.

Han viser samtidig til at kommunen ifølge reglene for offentlige anskaffelser ikke trengte å gjøre en full anbudsutlysning, siden oppdraget hadde en verdi under 1,3 millioner kroner.

Fikk ikke noe svar fra kommunen

Midtstøl Sjø AS sier han aldri fikk noe svar fra kommunen på tilbudet han leverte inn.

At oppdraget var tildelt og jobben utført, ble han først oppmerksom på etter å ha lest en artikkel i Tvedestrandsposten, der en byggteknisk ekspert kritiserte at kommunen ikke hadde gitt en skriftlig spesifikasjon på restaureringen, og at anbudsreglene dermed ikke var fulgt.

Overfor Tvedestrandsposten har Midtstøl Sjø AS dokumentert at han også i 2017 ga inn et tilbud på restaurering av Søgnebrygga. Den gang etterspurte kommunen en rimeligere brygge, og Midtstøl Sjø tilbød seg å gjøre jobben for 340.000 kroner.

Det ble imidlertid aldri noe av restaureringen den gang.

Bli den første til å kommentere på "Ble tilbyderne presentert for den samme jobben?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.