Brøt forhandlingsforbud, ingen protesterte før etter kontraktstildeling

Anbud365: Brøt forhandlingsforbud, ingen protesterte før etter kontraktstildelingStyreleder i Norsk Skogfinsk Museum, Anders Jan Larsson, varslet i pressemelding at deres åpne anbudskonkurranse måtte avlyses etter klage. Han håper og tror at flere av dem som ga tilbud, også blir med i den planlagte nye konkurransen (foto: privat).

Skriv ut artikkelen

Norsk Skogfinsk Museum måtte avlyse en åpen anbudskonkurranse fordi de brøt forhandlingsforbudet. Det var ingen av tilbyderne som protesterte mot å forhandle, ifølge museet, men da kontrakt var tildelt, kom det klage fra en av dem – på formelle feil. Museet vil ikke oppgi navn på tilbyderne, heller ikke hvor mange tilbydere som meldte seg.

Da tilbudene i anbudskonkurransen kom inn, skriver Glåmdalen, var disse 35 til 37 mill kroner høyere enn de 106,6 mill som museet først fikk tilsagn om. Det var grunnen til at museet startet forhandlinger med tilbyderne. På det tidspunktet var det også greit for alle tilbyderne at det ble inngått forhandlinger, og prisen for museet ble redusert. Med de siste 20 mill i revidert nasjonalbudsjett ble nybygget dermed fullfinansiert med 126,6 mill, og man regnet med at gravemaskinene kunne ta første gravetak etter ferien, allerede i september. Kontrakt ble tildelt.

Formelle feil

Men en klage kom, og styret i NSM vedtok å avlyse anbudskonkurransen på grunn av formelle feil, heter det i en pressemelding fra museet. Man hadde gått i dialog med tilbyderne og gjort endringer i det som var kunngjort i konkurransen, som var åpen anbudskonkurranse, hvor tildeling skulle skje etter lavest pris.

Da tilbudene lå langt over den rammen som NSM hadde til disposisjon, ble det innledet dialog med tilbyderne, i forståelse med disse. Underveis i denne dialogen ble det gjort vesentlige endringer i konkurransegrunnlaget, da målet med dialogen var å redusere byggekostnadene ganske mye. I tillegg ser byggherren behov for å kunne vektlegge kvalitetsforskjeller i de ulike løsningene som tilbys, noe som ikke er mulig med bare pris som tildelingskriterium.

Tilbyderne var med

– Vi følte at tilbyderne var med på den prosessen vi gikk inn i for å få ned prisen. Men juridisk sett har det klagende firmaet rett, vi kunne ikke gå inn i forhandlinger. Vi har gjort en feil, det må vi stå for og det koster oss ikke noe i kroner og øre, heter det fra museet. Det skal nå utlyses en ny konkurranse, der kravspesifikasjonene er gjennomgått på nytt. Den nye konkurransen vil bli lyst ut som en konkurranse med forhandlinger.

Bli den første til å kommentere på "Brøt forhandlingsforbud, ingen protesterte før etter kontraktstildeling"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.