Bruker mye tid på anbud; irriterende når det ikke blir noe av

Anbud365: Bruker mye tid på anbud irriterende når det ikke blir noe avProsjektleder Geir Arne Stenberg hos entreprenør Olav Solberg AS anslo på et valgmøte at tre personer bruker en uke hver på anbudsprosessen knyttet til en ny barnehage i Oppdal.

Skriv ut artikkelen

Bedriften bruker mye tid på å regne anbud til det offentlige. Da er det litt irriterende å lese at det er usikkert om det blir noe av. Hjertesukket kom på et valgkamp-møte i Oppdal, og det var prosjektledere hos entreprenør Olav Solberg AS som på denne måte gav uttrykk for at de er lei av bortkastede anbud. Og bærekraftskrav i anbudsprosessen følges opp for dårlig av byggherrer under selve byggeprosessen og når et prosjekt står ferdig, ble det slått fast på møtet.

Det har vært valgkampbesøk på Oppdal. OPP, som er en lokalavis som utkommer tirsdag og torsdag i Oppdal i Trøndelag, rapporterer fra et av disse – det som fant sted i det nye næringsbygget på Andelsag-tomta nord for sentrum.

Frustrerte bedrifter

Blant bedriftene som var til strede, var entreprenør Olav Solberg AS, som er registrert i proff.no med 35 ansatte. I likhet med flere andre tilstedeværende bedrifter var det en viss frustrasjon å spore over kommunal ubesluttsomhet. Det ble etterlyst større forutsigbarhet i kommunens planlegging og gjennomføring av kommunale utbyggingsprosjekter. Usikkerhet om bygging av ny barnehage råder, og ny ungdomsskole og utvidelse av både sykehjem og andre prosjekter ligger i vannskorpa, men er ikke landet.

Entreprenør Olav Solberg AS valgte tidligere å hoppe av skolekantine-prosjektet, som er nok et eksempel på en utbygging det har vært snakket om i mange år, men som senere ble lagt på is, skriver OPP, og:

Irriterende

– Slike prosjekter betyr mye for oss, vi bruker mye tid på å regne anbud. Da er det litt irriterende å lese om at det er usikkert om det blir noe av, gav entreprenørens prosjektleder Eirik Mjøen uttrykk for på møtet. Prosjektlederkollega Geir Arne Stenberg anslo at tre personer bruker en uke hver på anbudsprosessen knyttet til den nye barnehagen. Anbudsfristen er 16. september, og ifølge de to var det stor interesse for prosjektet på anbudsbefaringen.

– Men det er vel alltid en risiko for at dere ikke får anbudet?

– Vi kan uansett ikke regne med å få alle prosjekter der vi deltar i anbudskonkurransen, men når det kommer slike avisoppslag, skapes det usikkerhet, svarer Mjøen.

Følges dårlig opp

Dessuten kom det på valgkampmøtet frem at bærekraftskrav i anbudsprosessen følges opp for dårlig av byggherrer under selve byggeprosessen og når et prosjekt står ferdig. Om entreprenørene etterstreber miljøvennlige løsninger, som å bruke el-drevne maskiner på byggeplasser, er det ikke sikkert dette blir gjort. – Det er vanskelig å gjennomføre prosjektene med de miljøkravene som stilles, sa prosjektleder Mjøen, og etterlyser bedre kvalitetssikring.

Bli den første til å kommentere på "Bruker mye tid på anbud; irriterende når det ikke blir noe av"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.