Entreprenør kapret Etisk handel-prisen; Rogaland fylkeskommune til finalen

Anbud365: Entreprenør kapret Etisk handel-prisen Rogaland fylkeskommune til finalenNæringsminister Cecilie Myrseth overrakte prisen til Backe AS. På bildet, fra venstre Evelin Valme og Tom Ivar Myhre fra Backe AS, daglig leder i Etisk handel Norge, Heidi Furustøl, og statsråd Myrseth (Foto: Lars Igesund, Etisk handel Norge).

Skriv ut artikkelen

Entreprenørbedriften Backe AS kapret Etisk handel-prisen 2024. – De har turt å gå foran og er med på å forme den «nye standarden» i en bransje som kan være tung å endre, heter det i juryens begrunnelse. Blant de fem finalistene var også Rogaland Fylkeskommune, som, ifølge juryen, har gjort en kjempejobb de to siste årene og er det første og eneste medlemmet i Etisk handel Norge som nå har oppnådd Basisnivå på den nye rapporteringsmalen for offentlig sektor.

­- Backe er en frontfigur i bygg og anleggsbransjen knyttet til bærekraft og etisk handel i en bransje som kan være tung å endre. Backe har involvert både samarbeidspartnere, kunder, leverandører, konkurrenter og andre interessenter i arbeidet knyttet til risikokartlegging og leverandøroppfølging, og er blitt en rollemodell i bransjen, sa Heidi Furustøl, daglig leder i Etisk handel Norge under Etisk handel-konferansen nylig.

  Prisen ble delt ut av næringsminister Cecilie Myrseth (Ap), og juryen bestod av Ingvill Størksen styreleder, Coop, Jørgen Kaurin, styremedlem Fellesforbundet, Andrew Preston, styremedlem, Norsk Folkehjelp og Heidi Furustøl, daglig leder, Etisk handel Norge 

  Juryens begrunnelse for Etisk handel prisen 2024 

  Vinneren har involvert både samarbeidspartnere, kunder, leverandører, konkurrenter og andre interessenter i arbeidet knyttet til risikokartlegging og leverandøroppfølging og de er blitt en rollemodell i bransjen. De har turt å gå foran og er med på å forme den «nye standarden» i en bransje som kan være tung å endre. Vinneren har stilt velvillig opp på mange arrangementer i løpet av året, både hos oss og andre for å dele åpent sine erfaringer.  

  Vinneren praktiserer slagordet «sammen blir vi bedre» og viser at det er viktig med godt bransjesamarbeid for å få mer etisk handel og bærekraftig forretningspraksis i bygg- og anleggsbransjen.

  De andre 4 finalistene var:

  Blåbær Production: Norsk design – og produksjonsselskap: Er et lite selskap med 4 personer som har jobbet systematisk med aktsomhetsvurderinger siden innmelding i 2021. Tross det lille selskapet de er, gjør de alt de kan for å påvirke i sin leverandørkjede, og finner løsninger. De er et eksempel til etterfølgelse for andre små virksomheter som ikke direkte er truffet av åpenhetsloven. 

  Rogaland Fylkeskommune: Fylkeskommunen har gjort en kjempejobb de to siste årene og er det første og eneste medlemmet som nå har oppnådd Basisnivå på den nye rapporteringsmalen for offentlig sektor. Rogaland fylkeskommune viser at det å sette arbeidet med aktsomhetsvurderinger i system er fullt ut mulig, og ikke minst hensiktsmessig også for offentlig sektor. 

  Unil: Norgesgruppens eget merkevarehus: Unil utmerker seg i bransjen med blant annet mange initiativer, de engasjerer seg i flere prosjekter i produksjonsland og er faglige sterke. Unil er sentrale i vårt eget prosjekt i Vietnam, og vil stadig lære mer. De deler sine erfaringer med andre, og har særlig god forankring hos egen ledelse. 

  Varner: Et av Skandianavias største motekonsern: Der mange aktører drives av “bølger” av initiativ og aktiviteter, er Varner et godt eksempel på et medlem som leverer jevnt og trutt på et høyt nivå over tid. Etisk handel, bærekraftig forretningspraksis og praktisk håndtering av dilemma i leverandørkjeden er integrert inn i det daglig arbeid hos Varner. Varners systematiske arbeid inspirerer andre bedrifter og skaper fremgang og forbedringer for en hel bransje. 

  Bli den første til å kommentere på "Entreprenør kapret Etisk handel-prisen; Rogaland fylkeskommune til finalen"

  Legg inn kommentar

  Epostadressen din vil ikke vises.


  *


  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.