Forsvarsbygg: Med dynamisk innkjøpsordning ut i umodent marked

Anbud365: Forsvarsbygg Med dynamisk innkjøpsordning ut i umodent markedDersom den dynamiske ordningen for biofyringsolje gir gode resultater, vil vi i større grad vurdere denne innkjøpsordningen også for andre varer og tjenester der det ikke er behov for sikkerhetsklarering, sier Marit Kristiansen, avdelingsdirektør for anskaffelser i Forsvarsbygg.

Skriv ut artikkelen

Forsvarsbygg har etablert sin første dynamiske innkjøpsordning i markedet for biofyringsolje i bulk, fremgår det av en pressemelding. Målet er mer effektive innkjøp og å bidra til en grønnere forsvarssektor.  Tett dialog med markedet har vært avgjørende for at Forsvarsbygg nå tester ut nye metoder.

Forsvarsbygg har over lengre tid jobbet med å fase ut bruk av fossilt brensel i forsvarssektorens mange bygg og anlegg, og hadde behov for å etablere en innkjøpsløsning for biofyringsolje. Etter å ha innført en dynamisk innkjøpsordning har Forsvarsbygg nå fem leverandører som de kan kjøpe biofyringsolje fra, fordelt på to regionale innretninger.

Tett samarbeid med markedet

Tett dialog med markedet har vært avgjørende for at Forsvarsbygg nå tester ut nye metoder.

— Kjøp av biofyringsolje var et helt nytt område for oss, og vi ba derfor leverandørsiden om innspill til hvordan vi skulle utforme konkurransegrunnlaget. Innspillene var sprikende, og vi konkluderte med at dette markedet nok fortsatt er umodent. For å ikke binde oss i løsninger og krav som ville være utdaterte etter hvert som markedet modnes, samt kunne gi muligheter til eventuelle nye leverandører som kommer inn i markedet, landet vi på å etablere vår første dynamiske innkjøpsordning, forteller anskaffelsesansvarlig Kristin Svendsen. 

Andre fordeler med denne løsningen er at Forsvarsbygg kan spesifisere leveransekravene fra gang til gang, og at nye leverandører kan kvalifisere seg til ordningen etter hvert som et marked utvikler seg.

Kan bygge mer forsvarsevne for pengene

Forsvarsbygg har til nå vært litt avventende med å ta i bruk dynamisk innkjøpsordning. Årsaken er at de ofte trenger sikkerhetsklarerte personell fra leverandørene, noe som er lettere ved å bruke rammeavtaler.

—Effektive innkjøp gjør at vi kan bygge mer forsvarsevne for pengene, og vi ser derfor alltid etter den beste løsningen i alle innkjøpene vi gjør.  Dersom den dynamiske ordningen for biofyringsolje gir gode resultater, vil vi i større grad vurdere denne innkjøpsordningen også for andre varer og tjenester der det ikke er behov for sikkerhetsklarering, sier Marit Kristiansen, avdelingsdirektør for anskaffelser i Forsvarsbygg.

Bli den første til å kommentere på "Forsvarsbygg: Med dynamisk innkjøpsordning ut i umodent marked"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.