Gir hjelp til kommuner som vil lage SMB-vennlig anskaffelsespolitikk

Anbud365: Gir hjelp til kommuner som vil lage SMB-vennlig anskaffelsespolitikkHåndværksrådet og nettverket HIF Danmark har gjort en undersøkelse, der det bl.a. fremkommer at danske kommuner ikke er så gode til å dele opp oppdrag som de små og mellomstore håndverks- og industribedriftene ønsker seg. På bildet Ane Buch, Håndværksrådets adm. direktør.

Skriv ut artikkelen

Danske kommuner får hjelp til å lage SMB-vennlig anskaffelsespolitikk. Det er bransjeorganisasjonen Håndværksrådet som står bak tiltaket. I en undersøkelse i regi av foreningen klager de små og mellomstore bedriftene på at kommunene ikke deler opp sine oppdrag og at de er for dårlige til å synliggjøre oppdragene de legger ut på anbud.

Det er Håndværksrådet og HIF Danmark som står bak undersøkelsen, som omfatter 900 medlemmer. HIF Danmark er et nettverk bestående av 53 håndverks- og industriforeninger. Formålet med undersøkelsen er å kartlegge vilkårene for de små og mellomstore bedriftene i danske kommuner.

Resultatet av undersøkelsen viser at 45% av de bedriftene som har vært med, mener at den kommunen de holder til i, godt kunne forbedre seg når det gjelder å dele opp de oppgavene de konkurranseutsetter. 32% svarer at deres kommune er «dårlig» eller «ikke særlig god» til slikt.

Synliggjøring

Fire av ti bedrifter i undersøkelsen mener at kommunene er for dårlige til å synliggjøre når kommunen legger ut nye oppdrag på anbud.

I en kommentar til undersøkelsen understrekes det fra HIF Danmark kommunene generelt bør være langt flinkere til å legge ut sine oppgaver på anbud. Det er på den måten små og mellomstore bedrifter får en sjanse til å være med i konkurransene om offentlige kontrakter. Det er, heter det, denne gruppen av bedrifter som sørger for at det er lokale arbeidsplasser og læreplasser til kommunens unge.

SMB-vennlig anskaffelsespolitikk

Håndværksrådet og HIF Danmark engasjerer seg i å hjelpe kommunene med å utforme en SMB-vennlig anskaffelsespolitikk.

Det viser seg også at de bedriftene som har fått seg en bestemt kontaktperson i kommunen, eventuelt én inngang, er godt fornøyd. Undersøkelsen viser at 67% av de som har slik forenklet tilgang, og slipper å ringe rundt fra kontor til kontor, er tilfreds med kommunikasjonen med kommunen. 55% av de som ikke har slik kontaktperson/tilgang, kunne godt tenke seg det.

34% av de som svarte i undersøkelsen gir uttrykk for at de er godt fornøyde med sin kommunes vilje til dialog med dem.

Bli den første til å kommentere på "Gir hjelp til kommuner som vil lage SMB-vennlig anskaffelsespolitikk"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.