Kampen om veikontraktene hardner til

Anbud365: Kampen om veikontraktene hardner tilTilbudsfrist for 85 kontrakter i 1. kvartal i år, noe som er 22 færre kontrakter enn i samme tidsrom i 2015.

Skriv ut artikkelen

Kampen om veikontraktene til Statens vegvesen hardner til. Det viser statistikken for 1. kvartal fra Maskinentreprenørenes forening (MEF). Det gjennomsnittlige antall tilbud er økt med godt 10 % fra samme kvartal i fjor.

Oppsummert viser analysen til MEF for årets første kvartal:

  • Statens vegvesen hadde i løpet av 1. kvartal 2016 tilbudsfrist for 85 kontrakter, noe som er 22 færre kontrakter enn for samme tidsrom i 2015. Flerårige driftskontrakter og asfaltkontrakter er ikke inkludert i tallene.
  • Samlet verdi for Statens vegvesen–kontraktene 1. kvartal 2016 var om lag 2,6 mrd. kroner, basert på laveste tilbud pr. kontrakt. Dette er 640 mill. kroner lavere enn tilsvarende kvartal i fjor.
  • Statens vegvesen Region sør (Agderfylkene, Buskerud, Vestfold og Telemark) hadde i løpet av 1. kvartal høyest samlet kontraktsverdi, med ca. 1,4 mrd. kroner. Lavest samlet kontraktsverdi var det i Region øst (Akershus, Hedmark, Oppland, Oslo og Østfold) med 180 mill. kr.
  • Det var økt konkurransen om kontraktene i løpet av 1. kvartal 2016 sammenlignet med 1. kvartal 2015. I gjennomsnitt mottok Statens vegvesen i 1. kvartal 2016 5,5 tilbud pr. kontrakt, mot 4,9 tilbud i løpet av fjorårets første tre måneder.
  • Det er små forskjeller mellom regionene når det gjelder konkurransen i markedene. Konkurransen om Statens vegvesen-kontraktene har så langt i år vært sterkest i Region sør, med i gjennomsnitt 5,8 tilbud pr. kontrakt. Konkurransen har vært marginalt svakere i Region øst med gjennomsnittlig 5,3 tilbud pr. kontrakt.

Bli den første til å kommentere på "Kampen om veikontraktene hardner til"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.