Kommunen avlyste etter kontraktstildeling, lokal tilbyder står tomhendt igjen

Anbud365: Kommunen avlyste etter kontraktstildeling, lokal tilbyder står tomhendt igjen- Jeg mener at vi har gjort ting i henhold til lover og forskrifter, sier Sørfoldordfører Gisle Hansen i en kommentar til avlysningen av en anbudskonkurranse.

Skriv ut artikkelen

Kontrakten burde aldri vært utlyst, mente vinneren av konkurransen, som nå er avlyst. Dermed står vinneren – en lokal næringsdrivende – uten kontrakt, og saken er havnet i domstolene. Den tomhendte vinneren slår fast at det er ressurskrevende for det lokale næringslivet å lage tilbud i en slik konkurranse. Det legges beslag på tid og kapasitet som vi gjerne skulle brukt på andre oppdrag eller tilbud, slår vinneren fast.

Det er Saltenposten som skriver om denne saken.

Saltenbygg AS hadde kommet med det laveste tilbudet i en konkurranse som gjaldt bygging av en ny barnehage i Sørfold kommune i Nordland kommune. Imidlertid var tilbudet over budsjettrammen på 50 millioner kroner som tidligere kommunestyre hadde vedtatt. Formannskapet avlyste da prosjektet med bakgrunn i kommunens økonomiske situasjon.

Avlysningen gjaldt både anbudskonkurransen som Saltenbygg AS hadde vunnet, og tilbudskonkurransen om byggeledelse som Sweco vant. Det rammet også morselskapet til Saltenbygg, Salten Entreprenør og Eiendom (SEE), som skulle stå for en god del av grunnarbeidene.

Ressurskrevende for næringslivet

– Det er ressurskrevende for det lokale næringslivet å inngi tilbud i en slik konkurranse. I tillegg har deltakelse i konkurransen lagt beslag på tid og kapasitet som vi gjerne skulle brukt på andre oppdrag eller tilbud. Vi synes ikke det virker som kommunen har tatt saken på alvor, sier Viggo A. Hegge, daglig leder i Saltenbygg AS, til Saltenposten.

I etterkant av at anbudskonkurransen ble avlyst bad firmaet om innsyn i sakens dokumenter for å få et bedre bilde av prosessen. – Det innsynet vi har fått i ettertid, har vist at kontrakten aldri burde blitt utlyst, og vi synes at kommunen har opptrådt uryddig, uttalte Hegge.

– Jeg mener at vi har gjort ting i henhold til lover og forskrifter, sier Sørfoldordfører Gisle Hansen.

I mai avviste kommunen videre dialog eller mekling med Saltenbygg. Nå er saken berammet til 24. februar i Salten tingrett.

Bli den første til å kommentere på "Kommunen avlyste etter kontraktstildeling, lokal tilbyder står tomhendt igjen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.