Konkursen rammet – får kommunen tilbud fra ny entreprenør i løpet av to uker?

Anbud365: Konkursen rammet – får kommunen tilbud fra ny entreprenør i løpet av to ukerKonkurs, stopp i byggearbeid, konkurskrav og nye anbudskonkurranse med 14 dagers frist – det er noe av hverdagen i den lille Nordlands-kommunen Steigen om dagen.På bildet, Steigens ordfører, Aase Refsnes.

Skriv ut artikkelen

Konkursen rammet, og ny anbudskonkurranse måtte til. I løpet av 14 dagers frist mente Steigen kommune at det vil komme tilbud fra entreprenører som vil gjenoppta jobben etter den konkursrammede bedriften. Om ikke totalentreprise-ønsket oppfylles, så i alle fall på deler av kontrakten. Hva alt dette kommer til å koste kommunen, sier man lite om i dag.

Avisa Nordland skrev om denne saken først. Steigen er en kommune i Nordland med om lag 2500 innbyggere.

Situasjonen er at Fauske-bedriften Varde Bygg AS og dens underentreprenør var i ferd med å bygge ti omsorgsboliger for kommunen i Leinesfjord i Steigen da konkursen var et faktum 10. mai. Kontraktssummen var på 37,3 millioner, eksklusiv merverdiavgift.

7. juni ble ny konkurranse for ferdigstillelse av omsorgsboligene lagt ut på Doffin med tilbudsfrist 21. juni. Forventet ferdigstillelse kan ikke kommunedirektøren, Tordis Sofie Langseth, si noe sikkert om. Det kommer an på flere faktorer som ikke kan avklares før etter at konkurransen er gjennomført.

Totalentreprise, men …

På et formannskapsmøte i Steigen kunne hun melde at oppdraget i utgangspunktet er lagt ut som en totalentreprise, men at det også er åpnet for å gi inn tilbud på de enkelte fagområdene.

Noen har signalisert at de synes tilbudsfristen – 14 dager, var veldig kort. Kommuneadministrasjonen ser ikke bort fra det, og det kan bli aktuelt å forlenge den hvis det blir nødvendig. Men det er klare meldinger om at tilbud kommer. Dersom ingen av dem anses å være akseptable, har vi i ettertid anledning til å forhandle med enkeltfirmaer og be om priser på både deler av prosjektet og på totalentreprisen, sa kommunedirektøren i formannskapsmøtet, skriver Avisa Nordland.

Størrelsen på konkurskravet

Flere av representantene i formannskapet var opptatte av å få vite mer om størrelsen på kravet kommunen vil fremme til konkursboet, men det verken ville eller kunne kommunedirektøren svare på. Steigen kommune vil legge inn sine krav i konkursboet til bedriften innen fristen.

Kommunedirektøren kunne heller ikke si noe om de økonomiske konsekvensene for kommunen. Man ønsker ikke å gå ut med noen tall nå, ikke minst for å passe seg for å ødelegge den anbudskonkurransen de nå har ute. Administrasjonen har imidlertid et visst bilde av den økonomiske situasjonen og det som gjenstår av arbeidet.

Bli den første til å kommentere på "Konkursen rammet – får kommunen tilbud fra ny entreprenør i løpet av to uker?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.