Lanserer e-læringskurs – slik kan du følge opp krav til lønns- og arbeidsvilkår

Anbud365: Kampen mot useriøse: Slik håndterer du de nye bestemmelsenePrimus motor i arbeidet i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) med å utvikle veiledninger til to nye bestemmelser knyttet til Norgesmodellen, Anne Cathrine Jacobsen. DFØ melder for øvrig at de etter planen vil tilby kompetansehevingstiltak om Norgesmodellen i løpet av 2024.

Skriv ut artikkelen

Med arbeids- og inkluderingsminister Torbjørn Røe Isaksen og direktør Hilde Singsaas i Direktoratet for forvaltning og økonomi (DFØ) i spissen lanseres nå et e-læringskurs om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter. Det skjer fredag 12. februar. Kurset er flunkende nytt og utviklet av DFØ i samarbeid med Arbeidstilsynet. E-læringskurset gir kunnskap om hvordan kravene til lønns- og arbeidsvilkår kan følges opp. Det trengs, viser en undersøkelse.

I en brev til Arbeids- og sosialdepartementet understreker Direktoratet for forvaltning og økonomi at oppfølging av lønns- og arbeidsvilkår fortsatt er et område med forbedringspotensial.

Korona-pandemien har rimeligvis vanskeliggjort DFØs arbeid med spredningstiltak om forskriften. Dermed ble ideen om å utvikle et e-læringskurs født. Det var det største og viktigste tiltaket i 2020.

Gjennomføring av kontrollplikten

I e-læringskurset fokuseres det i stor grad på å vise offentlige innkjøpere hvordan de praktisk kan gjennomføre kontrollplikten. – Vi erfarer at oppfølging og kontroll av krav til lønns- og arbeidsvilkår oppfattes som krevende av offentlige innkjøpere, skriver DFØ. Tanken vår har derfor vært å utvikle en e-læringsmodul som hjelper offentlige innkjøpere gjennom konkrete eksempler på hvordan kontroll av kan gjennomføres. Innkjøperen får også se hvordan relevant dokumentasjon som for eksempel arbeidsavtaler, lønnslipper og timelister kan vurderes i forbindelse med kontrollarbeidet. E-læringskurset er derfor et godt supplement til veilederen.

Kurset er utviklet i nært samarbeid med Arbeidstilsynet. Modulen om gjennomføring av kontroll bygger i stor grad på erfaringer fra gjennomførte tilsyn med kommuner.

Påmelding til kurset

Fredag 12. februar (kl. 0930 – 1030) lanseres altså e-læringskurset i lønns- og arbeidsvilkår – med påmeldingsfrist torsdag 11. februar kl. 1200.

Kurset er rettet mot alle som er involverte i tjeneste- og bygg- og anleggsanskaffelser, inkludert innkjøpsledere, innkjøpere og leverandører.

1 kommentar på "Lanserer e-læringskurs – slik kan du følge opp krav til lønns- og arbeidsvilkår"

  1. Hei
    Så ikke info om dette kurset før i dag 12. feb:-(
    Håper det blir flere muligheter for å få være med.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.