Leverandører valgt, Bergens innovasjonspartnerskap i gang

Anbud365: Leverandører valgt, Bergens innovasjonspartnerskap i gang– Underveis i prosessen så vi at det fantes mulige synergieffekter ved å kombinere disse to leverandørene. I kontrakten har begge forpliktet seg til å sette av et visst antall timer for å fremme en løsning som kan gi gevinst ut over det hver enkelt av dem kan tilby, sier prosjektleder Maria Gonzalez i Bergen kommune. De to leverandørene er GK Inneklima AS og MazeMap AS – prosessen dreier seg om utvikling av et innovasjonspartnerskap.

Skriv ut artikkelen

To leverandører skal gå sammen med Bergen kommune i et innovasjonspartnerskap. De to er nå klare – GK Inneklima AS og MazeMap AS. Og i tillegg til å utvikle egne løsninger sammen med kommunen skal også gevinster ved synergieffekter mellom de to leverandørenes løsninger, hentes ut. Prosjektet «1000 bygg – 10.000 muligheter» er i gang og skal holde på til august neste år.

Bergen kommune har inngått avtale med leverandørene GK Inneklima AS og MazeMap AS om innovasjonspartnerskap i prosjektet «1000 bygg – 10.000 muligheter», fremgår det av innovativeanskaffelser.no. Kommunen har om lag 1000 bygg på til sammen 1,2 million kvadratmeter og har i prosessen vært tydelig på at ønsket er smartere drift og vedlikehold.

To leverandører

Løsningene kommer fra to leverandører:

GK Inneklima AS vil videreutvikle sitt eksisterende skybaserte driftssystem, GK Cloud.  Innovasjonsproduktet kobler på en effektiv og kostnadsreduserende måte sammen flere av grunnsteinene i forvaltning, drift og vedlikehold, FDV-system, SD-anlegg og energioppfølgingssystem. Dette gjør det mulig å raskt kunne styre, logge og tilgjengeliggjøre store mengder data, selv på eldre systemer med begrenset funksjonalitet. Samlet sett gir løsningen store muligheter til å effektivisere, men også heve kvaliteten på den tekniske driften til kommunen uten at det må gjøres store investeringer. Løsningen skal være enkel å rulle ut, noe som gjør det lett å hente ut gevinster fra mange bygg.

MazeMap AS er den andre partneren i innovasjonspartnerskapet. I samarbeid med Bergen kommune skal firmaet lage et nytt system for automatisk innhenting av bygningsdata og gjøre dataene tilgjengelige gjennom integrasjon med andre systemer. Målet er å kunne innlese plantegninger og automatisk gjøre disse om til interaktive kart med tilhørende bygningsdata. Teknologien som skal utvikles bygger på kunstig intelligens og vil være en betydelig utvidelse av MazeMaps allerede eksisterende skybaserte produkt.

Bidrag til utviklingskostnader

Innovasjon Norge bidrar med 4,9 millioner kroner til utviklingskostnader av GKs løsning og 2,5 millioner til MazeMaps. Bergen kommune, ved Etat for bygg og eiendom, bidrar med aktuelle ressurser i utviklingsløpet som starter i september i år. Utviklingsperioden går til august 2020.

Årlig brukes rundt 500 millioner kroner av kommunens driftsbudsjett til vedlikehold, reparasjoner og forbedringer av eksisterende bygg. Bergen kommune jobber til dels både tungvint og lite kosteffektivt med drift og forvaltning av de store samfunnsverdiene de forvalter i kommunen.

Mer info, se https://innovativeanskaffelser.no/blogg/gk-inneklima-og-mazemap-er-tildelt-kontrakt-i-1000-bygg-10-000-muligheter/

Bli den første til å kommentere på "Leverandører valgt, Bergens innovasjonspartnerskap i gang"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.