Ny UDI–jakt på mottaksplasser – trenger 10 000 nå

Anbud365:Ny UDI–jakt på mottaksplasser – trenger 10 000 nåDe samordnede konkurransene i UDI–regionene, med tildeling av avtaler i februar 2016, ga ikke tilstrekkelig antall mottaksplasser.

Skriv ut artikkelen

UDI jakter asylmottaksplasser – ved kontraktstildelingen i februar i år fikk de ikke nok, så de prøver igjen. Tilbudsfristen er 4. april. Det er 10 000 plasser som trengs, og det dreier seg om kontrakter til sammen verd hundrevis av millioner kroner over tre år.

UDI trenger fortsatt flere asylmottaksplasser for å erstatte en del midlertidige innkvarteringsløsninger som ble etablert i fjor høst. I tillegg skal UDI ha en buffer med ledige plasser for å kunne håndtere svingninger i ankomstene av asylsøkere til Norge.

Kommuner, organisasjoner og private selskaper kan drive asylmottak på vegne av UDI. KS opplyser på sin nettside at de kan bistå kommuner som ønsker å drive mottak selv, og i disse dager holder KS kurs for disse kommunene.

1600 plasser i seks regioner

Det er lyst ut anslagsvis 1 600 plasser i hver av UDIs seks regioner. Antallet avhenger av resultatet i samtidige konkurranser i alle UDIs regioner, står det i kunngjøringen til UDI Region Vest. Dersom det viser seg vanskelig å få egnede tilbud i andre regioner, kan antall plasser bli høyere enn anslaget, og motsatt.

Det enkelte mottak må minimum ha 100 plasser, hvorav minst 20 % skal være stykkprisplasser. Avtalen skal i tillegg til stykkprisplasser ha opsjon for et ytterligere antall plasser, slik: Tilbudet skal inneholde ett eller to opsjonstrinn på enten 30 eller 30+30 tilleggsplasser, der 30 plasser skal være tilgjengelig med 30 dagers varsel fra UDI, og ytterligere 30 plasser deretter skal kunne etableres etter nye 2 måneders varsel.

Konkurranse med forhandlinger

Den valgte prosedyren er konkurranse med forhandlinger, og tildelingskriteriet er det «økonomisk mest fordelaktige tilbudet». Kontraktsperioden er fra 1. juni i år til og med 31. mai 2019. Kunngjøringene finner du her.

De samordnede konkurransene i UDI–regionene, med tildeling av avtaler i februar 2016, ga ikke tilstrekkelig antall plasser. UDI har behov for å øke den samlede kapasiteten av ordinære mottaksplasser med inntil 10.000 nye plasser på landsbasis.

De ulike regionene oppgir i kunngjøringen anslått totalverdi eks moms: Region Vest, Region Nord og Region Sør for 1600 plasser fordelt over flere kontrakter med minimum 100 plasser: 720 mill. hver-. Region Midt–Norge og Region Indre Østland oppgir en kontraktsverdi for 100 plasser i seks år på 45 mill. hver, mens Region Øst anslår en kontraktsverdi på mellom 18 og 27 mill. uten å beskrive nærmere hva som ligger i det.

Bli den første til å kommentere på "Ny UDI–jakt på mottaksplasser – trenger 10 000 nå"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.