Offentlige anskaffelser: Stort og smått 12. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 12. augustByrådet i Oslo med byrådsleder Raymond Johansen i spissen vil stille strenge lærlingkrav (Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven)

Skriv ut artikkelen

Forslag fra byrådet i Oslo om 10 % lærlinger i kontraktene. Byggenæringen er begeistret. Det er inngått milliardkontrakt i ambulansehelikopter–tjenesten. Årets nyskaping på konferansefronten er Statens innkjøpsforum. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Stiller knallstrenge lærlingkrav (I)

Nå vil byrådet i Oslo ta grep for å sikre at enda flere lærlinger får mulighet til opplæring i en bedrift. Til høsten vil de fremme forslag om at 10 % av timeverkene gjennomført for kommunen, skal gjøres av lærlinger som en del av kommunens standard innkjøpskontrakt, ifølge Dagsavisen.

Stiller knallstrenge lærlingkrav (II)

Byrådet i Oslo får støtte fra byggenæringen når de nå skal fremme strenge lærlingkrav: – At Oslo går foran med 10 % er kjempebra. Det er et signal til alle om at vi må strekke oss, sier administrerende direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening i NHO til Dagsavisen.

Har du meldt deg på Kofa–konferansen?

Vi minner om årets KOFA-konferanse om offentlige anskaffelser. Den arrangeres på Clarion Hotel Bergen Airport den 10. november 2016. Påmeldingsfristen er 13. oktober.

Anskaffelseskonferansen og Statens innkjøpsforum

Årets utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av Difi foregår torsdag 3. november. Påmelding kan skje f.o.m. 02.09.2016. I år arrangeres også for første gang Statens innkjøpsforum. Det finner sted 4. november, dagen etter Anskaffelseskonferansen. Statens innkjøpsforum er et frivillig forum for statlige innkjøpere.

Kandidater til årets anskaffelsespris

Årets anskaffelsespris deles ut på Anskaffelseskonferansen den 3. november. Alle offentlige virksomheter som kommuner, fylkeskommuner, statlige virksomheter, helseforetak kan nomineres til prisen. Nominer din kandidat innen 7. oktober.

Ambulansekontrakt i milliardklassen

Den nye driftskontrakten for ambulansehelikoptertjenester fra 2018 er nå gyldig. Avtalen mellom Luftambulansetjenesten ANS og flyselskapet Norsk Luftambulanse AS trer i kraft 1. juni 2018. Den vil koste de regionale helseforetakene drøyt 500 mill. årlig, noe som er om lag 100 mill. mer i årlige utgifter til ambulansehelikoptrene enn i dag.

Fortsatt muligheter for ideelle

De nye EØS-reglene står ikke i veien for at kommunene kan fortsatt kan velge å prioritere ideelle aktører, mener Fagforbundet. Alle andre enn NHO ser at det fortsatt er et mulighetsrom, ifølge forbundet.

Bygger med gråten i halsen

– Vi bygger gammeldagse gass-anlegg med gråten i halsen. Vi bygger det fordi de offentlige kundene forlanger det. Tenk hva det offentlige kunne vunnet med flere innovative anskaffelser! Daglig leder Tore Meinert i Aksdal-bedriften Nærenergi er fortvilet på det offentliges vegne.

Lei av å bli utkonkurrert

Virke opplever dessverre stadig nye eksempler på at kommuner og offentlige etater gjennom ulovlige subsidier utkonkurrerer private arbeidsplasser innenfor bl.a. kantinedrift, renhold, laboratorietjenester og treningssenterdrift. Dette må ta slutt, heter det på Virkes nettsider.

Fikk erstatning for tapt klagemulighet

Lingua Communication Nordic AB ble tilkjent erstatning på 18 750 svenske kroner fordi selskapet i en anbudskonkurranse om tolketjenester ikke hadde nådd å klage på tildelingen. Det er Justitiekanslern som har besluttet dette. Bakgrunnen var at oppdragsgiveren allerede hadde sluttet avtale da klagen innkom til domstolen.

Står dårlig til med dansk konkurranseutsetting

Det står dårlig til med konkurranseutsettingen i landets kommuner, slår næringsorganisasjonen Dansk Erhverv fast. Den positive utviklingen som har vært til stede siden 2011 er erstattet av stagnasjon. Det er ille for veksten i Danmark, heter det. Målinger tyder på at omfanget av konkurranseutsettingen bare har steget 0.1 % fra 2014 til 2015.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 12. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.