Offentlige anskaffelser: Stort og smått 21.oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 21.oktoberEn ikke helt fornøyd helse- og omsorgsminister Bent Høie fordi mål om private tilbydere ikke ble nådd.

Skriv ut artikkelen

NHO gleder seg over nytt milliardmarked. Bedriftsforbundet ber om at myndigheten holder et våkent øye med de nye terskelverdiene og SMB’ene. Nobelprisen i økonomi kan bli viktig for offentlige anskaffelser. Og ny etat innfører seriøsitetskrav i kontrakter. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Milliardmarked åpner seg

– Private leverandører skal ikke lenger bli utestengt som følge av moms når helseforetakene kjøper for milliarder, sier NHO-direktør Svein Oppegaard.

Et våkent øye på terskelverdiene

Bedriftsforbundet har sendt et brev til statsråd Monica Mæland hvor de oppfordrer til å redusere terskelverdien hvis deres mistanke om at de ekskluderer de mindre bedriftene stemmer. Forbundet har også appellert til Stortingets næringskomiteen om å følge utviklingen med den nye nasjonale terskelverdien for offentlig innkjøp nøye.

Innfører seriøsitetskrav i kontrakter

Forsvarsbygg vil byggebransjens skyggeside til livs. Nå innføres seriøsitetskrav i bygge- og anleggskontraktene. – Vi har endret våre kontrakter for å få mer kompetanse og seriøsitet inn i byggebransjen, sier direktør Erik Øimoen i Forsvarsbygg ifølge bygg.no.

Statsråd Høie ikke fornøyd

– Jeg er ikke tilfreds med at målet om en økning på 25 plasser fra private tilbydere ikke ble nådd, konstaterte helse– og omsorgsminister Bent Høie i et svar på et spørsmål fra Stortinget. Etter en samlet vurdering la han likevel til grunn at Helse Midt-Norge RHF ivaretar sitt sørge for-ansvar på området på en tilfredsstillende måte.

NHO–reaksjon på hotellavtale

– Det er svært viktig at frittstående hoteller får konkurrere på like vilkår med kjedetilknyttede hoteller. Konkurransegrunnlaget til Politiets Fellestjenester ekskluderer et helt marked fra å gi tilbud. Det reagerer vi sterkt på, sier NHO-advokat Arnhild Dordi Gjønnes, som er ekspert på offentlige anskaffelser.

Vinner alle flykontraktene i nord

Samferdselsdepartementet innstiller Widerøe’s Flyveselskap AS som kontraktvinner på drift av regionale ruteflygninger i Nord-Norge fra 1. april 2017.

Krever nær 400 mill. i erstatning

Spansk entreprenør krever 392 millioner etter at de ble kastet ut av tunnelprosjekt, skriver tu.no. Tunnelen ville blitt farlig, mener Vegvesenet. Beskyldningene hagler mellom den spanske entreprenøren OSSA og den norske staten, etter at Statens Vegvesen kastet dem ut av byggingen av Sørkjostunnelen i Reisafjellet.

Påstand: Millionbeløp uten dokumentasjon

Varsler hevder Vegvesenet har utbetalt millionbeløp til Mesta uten dokumentasjon. Mesta uenige i påstandene. En ansatt i Statens vegvesen har varslet Riksrevisjonen om at etaten skal ha betalt 1.771.301 kroner til Mesta for salting, strøing og brøyting i Telemark, uten at Mesta har dokumentert at arbeidet var utført, ifølge tu.no.

Nobelpris viktig for offentlige anskaffelser

Nobelprisen i økonomi kommer til å få stor betydning for offentlige anskaffelser. Det tror enhetssjef Filip Brännström i svenske Upphandlingsmyndigheten. Oliver Hart og Bengt Holmström fikk nobelprisen for sine teoretiske arbeider knyttet til kontrakter.

Nytt system for balansert målstyring

Den britiske regjeringen vil benytte sin store innkjøpsmakt til å støtte økonomisk vekst gjennom bruk av et nytt system for balansert målstyring, melder Cabinet Office. Meningen er at de ulike departementer skal benytte systemet i alle større anskaffelser innenfor bygg, infrastruktur og kapitalinvesteringer verd mer enn om lag100 millioner kroner.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 21.oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.