Offentlige anskaffelser: Stort og smått 22. mai

Anbud365: Offentlige anskaffelser stort og smått 22.maiTidligere skattedirektør Svein Ragnar Kristensen leder Digitaliseringsrådet, som har gitt råd – blant annet på anskaffelsesområdet - for det videre arbeidet med Akson, "Helhetlig samhandling og felles kommunal journal".

Skriv ut artikkelen

Flere evalueringsskjemaer for bygg og anlegg, munn bind-kontrakt til norsk leverandør, og svensk anbefaling om å la være å ha tilbudsfrist på sommeren. En fellesnordisk forhandling om legemiddelkjøp er i gang, flere norske leverandører kaprer kontrakter utenlands og Etisk handel Norge har etablert Covid19-senter for bærekraftig handel. En rekke veiledninger lanseres og: Mercell vokser og vokser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor

Anbud365-dagen 3. juni går digitalt

Anbud365-dagen 3. juni til byr et tettpakket, høyaktuelt program: Seks faglige foredrag med svært aktuelle tema innenfor offentlige anskaffelser som kan gi deg et solid kompetanseløft – i form av et «TV-program» på sosiale medier. Meld deg på NÅ!

Nye elektroniske skjemaer for bygg og anlegg

I februar publiserte Digitaliseringsdirektoratet to elektroniske skjema for evaluering av vare- og tjenestekjøp. Nå er to nye evalueringsskjemaer klare i elektronisk versjon: Entreprise og arkitekt/ rådgiver.

Covid19-senter for bærekraftig handel

Etisk handel Norge har opprettet et eget ressurssenter på nett, hvor du finner oppdatert informasjon, om hvordan Covid-19 påvirker leverandørkjedene som din bedrift kanskje handler med. Siden har oppdatert landinfo fra en rekke land som norske bedrifter normalt kjøper sine varer fra.

Kontrakt for norsk munnbind-produksjon

Smittevernproduksjon AS i Sykkylven har fått kontrakt på leveranse av 20 millioner munnbind til den nasjonale innkjøpsordningen for smittevernutstyr, forvaltet av Helse Sør-Øst RHF og Sykehusinnkjøp HF. Kontrakten er den første Helse Sør-Øst RHF har inngått om norsk produksjon av munnbind til spesialisthelsetjenesten og kommunene.

Webinar: Samfunnsansvarlige innkjøp

Digitaliseringsdirektoratet ønsker velkommen til webinar om samfunnsansvarlige offentlige anskaffelser 26. mai. Magne Paulsrud fra Etisk Handel Norge og Siri Engesæth fra Factlines forteller om forskjellige måter kontraktsoppfølging kan gjennomføres. Det juridiske perspektivet ved merkeordninger står Digdirs Ingrid Bjerke Kolderup for.

Nyttig med tydelighet i anskaffelsen

Digitaliseringsrådet har gitt Helse- og omsorgsdepartementet råd for det videre arbeidet med Akson, “Helhetlig samhandling og felles kommunal journal”. En av disse lyder slik: Formidle tydelig at journalanskaffelsen gjelder både en kjerne og en plattform. Tydelighet gir mulighet for innovasjon. Dette vil være særlig interessant for næringslivet.

Fellesnordisk forhandling om legemiddel-kjøp

Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har invitert legemiddelselskapet BlueBird Bio, som markedsfører Zynteglo, til en felles forhandling for de nordiske landene. Zynteglo blir dermed det første nye legemiddel hvor det samarbeides om en felles nordisk forhandling.

Veiviser for kjøp hos vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter

ASVL, Samfunnsbedriftene og KS Advokatene har laget en veiviser som gjør det enklere for kommuner å handle hos vekst- og arbeidsinkluderingsbedrifter på en slik måte at man er trygg på å være innenfor Lov om offentlige anskaffelser. Veiviseren kom ut første gang i 2018, og revidert i mai 2020.

Mercell vokser og vokser

Mercell, som ledende aktør i det norske og nordiske KGV- og KAV-markedet (sourcing to contract), med Viking Venture i ryggen, har gjort sitt femte nordiske oppkjøp i løpet av de siste 12 månedene. Det danske selskapet TrueLink AS er siste tilskudd på stammen til en stadig voksende Mercell Group, heter det i en pressemelding.

Veiledning for kjøp av solenergianlegg

Solenergiklyngen har utviklet en veiledning for offentlige som ønsker å anskaffe solenergianlegg. En rekke av partnerne i Solenergiklyngen er blant de ledende internasjonalt i dag, og flere har internasjonale ambisjoner.

Norske leverandører vinner i utlandet

Konkurranseutsetting av husholdningsavfall

Et avfallsutspill fra den danske regjeringen er en god start og et viktig skritt mot et samfunn der vi gjenbruker mer av avfallet, mener Dansk Byggeri, som også er glad for at regjeringen legger opp til å konkurranseutsette behandlingen av husholdningsavfallet, slik at også private virksomheter kan levere tilbud.

Dropp tilbudsfrist i sommer

Siste tilbudsdag bør ikke falle mellom midtsommer og siste uken i august, skriver Magnus Nilsson, som er blant ekspertene hos inkopsradet.se. Om det ikke går å unnvike tilbudsfrist i sommertiden mener han at juli ikke tas med i tilbudstiden.

Handlingsplaner for ansvarlig soya-kjøp

Flere danske virksomheter har de seneste par uker lansert handlingsplaner for innkjøp av ansvarlig produsert soya. Handlingsplanene favner over mange forskjellige initiativ, som skal bidra til å sikre at den soya der importeres til Danmark, er produsert ansvarlig og ikke bidrar til avskoging.

Veiledning for tøffere miljøkrav

En oppdatert veiledning for klimasmarte offentlige anskaffelser av biler og transporter er utviklet i regi av samarbeidet Fossilfritt 2030. I prosjektet Fossilfritt 2030 samvirker fem regioner, seks länsstyrelser og om lag 40 kommuner med fokus på å stille klare klimamål for transportsektoren, skriver upphandling24.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 22. mai"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.