Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. septemberDe kan glede seg over stor tilstrømning til deres respektive konferanser i november, sekretariatsleder , direktør Anneline Vingsgård i Kofa og avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi.

Skriv ut artikkelen

Hundretalls på hundretalls strømmer til høstens store anskaffelseskonferanser. Ny avtale om felles innsats mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, og svensk rapport om hvordan anskaffelser kan forenkles. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Populære november–konferanser

Kofa melder at det er nå fullt på deres fagkonferanse 10. november i Bergen, men at det er opprettet venteliste. Også til Anskaffelseskonferansen 3. november i regi av Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) strømmer påmeldingen på. Vil du delta der, er det et godt råd å melde seg på raskt!

Felles innsats mot sosial dumping

Jernbaneverket og Skatteetaten har undertegnet avtale om felles innsats mot sosial dumping og arbeidsmarkedskriminalitet. Det fremgår bl.a. av avtalen at leverandører som vil inngå kontrakt med Jernbaneverket, må signere et fullmaktsskjema som gir Jernbaneverket tilgang til taushetsbelagte opplysninger i hele kontraktskjeden.

Nye, frivillige kunngjøringsskjemaer

Fra nyttår 2017 kommer to nye og forenklete skjemaer for kunngjøringer av anskaffelser under nasjonal terskelverdi på Doffin, melder Difi. Avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi sier at de nye skjemaene både blir frivillige og enklere å fylle ut enn før.

Kraftig økning i antall veikontrakter

Sterk økning i antall kontrakter og noe lavere konkurranse. Det er essensen i rapporten fra Maskinentreprenørenes forening om markedet for Statens vegvesen–kontrakter i 2. kvartal i år. I løpet av kvartalet var det tilbudsfrist for 164 kontrakter, mot 85 kontrakter i 1. kvartal.

Åtte søkere til nytt regjeringskvartal

Åtte prosjekteringsgrupper har søkt om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Totalt er 19 arkitektkontorer med i konkurransen, opplyser Statsbygg. Fire til sju grupper skal velges ut, og de inviteres til å være med i plan- og designkonkurransen som starter i desember 2016.

Innkjøpssamling skaper en strategisk funksjon

– Ved å samle innkjøpsfunksjonene i en organisasjon, løftes vårt fagfelt opp som en strategisk funksjon. En strategisk funksjon vil få store muligheter til å utgjøre en forskjell, men det vil selvsagt bli stilt like store forventninger til den utvikling vi bør og må ha, skriver adm. dir. for Sykehusinnkjøp HF, Kjetil M. Istad.

Vurderer OPS–anskaffelse av boenheter

Forsvarsbygg vurderer å leie boenheter på Ørland og kunngjør konkurranse med kontraktsperiode trolig på 20 år. Basert på første del av tilbudskonkurransen, vil Forsvarsbygg vurdere videre kontraktstrategi. Det vil si om restbehov skal anskaffes ved ren innleie, delvis OPS (offentlig–privat samarbeid) eller som fullverdig OPS-anskaffelse.

Risikostyring og menneskerettigheter

Initiativ for etisk handel tilbyr kurs: Å ta hensyn til grunnleggende arbeidstaker- og menneskerettigheter i offentlige anskaffelser har til nå vært frivillig. Med regjeringens forslag til ny § 5 i LOA blir dette et «skal-krav». På kurset lærer du en metode for å etterleve § 5 med vekt på risikoanalyse.

Slik kan anskaffelser forenkles

Det svenske prosjektet «Bättre offentliga marknader» er kommet med rapporten «Vad en upphandlande myndighet inte behöver göra». – Den viser at det ikke er lovgivningen som hindrer virksomhetene fra å forenkle anskaffelsene, men snarere hvordan lovene praktiseres kommenterer oppdragsgiveren, Svenskt Näringsliv.

Reagerer mot økt kunngjøringsplikt

Dansk Byggeri reagerer kraftig på den danske regjeringens 2025–plan. Av den fremgår det at den såkalte tilbudsloven skal revideres, bl.a. slik at langt flere oppdrag skal kunngjøres offentlig. Forslaget skaper ikke flere konkurranser, heter det, men betyr flere byrdefulle og nytteløse tilbudsgivninger.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.