Offentlige anskaffelser: Stort og smått 25.november

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 25.novemberKunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen lovet å holde øye med virkningen av den nye, foreslåtte grensen for krav om bruk av lærlinger i offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Julestengt på Doffin. Regjeringen vil følge nøye med på om den nye terskelverdien for lærlingkrav er den rette. Statsbygg vil kontraktfeste krav om taushetsbelagt skatteinfo, og i Riksdagen i Sverige er det flertall mot forslaget om å kreve kollektivavtale ved kjøp. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Doffin stenger i julen

I forbindelse med innføringen av nytt anskaffelsesregelverk som trer i kraft 1. januar 2017, holder Doffin stengt i perioden fra og med 24. desember 2016 til og med søndag 4. januar 2017, melder Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Hurra for ny kontraktsform

Etter drøyt ett års produksjon ved milliardprosjektet E6 Helgeland Nord, er Statens vegvesen og Hæhre Entreprenør fulle av lovord om den nye veiutviklingskontrakten, ifølge bygg.no.

Fergeanbud årets klimatiltak

Hordalands miljøkrav i fergeanbud ble kåret til Årets lokale klimatiltak i KS’ og miljøstiftelsen Zeros årlige klimakonkurranse for kommunesektoren. Fylkeskommunen har satt krav om utslippskutt på minst 55 % for sine 17 fergestrekninger, hvorav de sju første er tildelt i år.

Profitt og velferdstjenester

– Regjeringen tar sikte på å følge opp vedtaket i forbindelse med statsbudsjettet for 2018, svarte finansminister Siv Jensen på et spørsmål fra Stortinget. Det dreier seg om et stortingsvedtak som gjelder profitt i offentlig finansierte velferdstjenester.

Krever taushetsbelagt skatteinfo

Statsbygg vil fra nå av bare skrive kontrakt med selskaper som gir en fullmakt til å innhente taushetsbelagt informasjon fra Skatteetaten. Det fremgår i en avtale mellom Skatt øst og Statsbygg. Statsbygg gjør ca 1000 anskaffelser i året, med en samlet verdi på ca. 6 mrd.

Anskaffelsesdag i Bergen i mars

16.mars 2017 går startskuddet for en nyskaping, nemlig Anskaffelsesdagen Bergen 2017. Etter planen skal konferansen bli en årlig foreteelse, og tilby en praktisk tilnærming til vanskelige tema i anskaffelsesretten, ifølge arrangørene, Nima, Inventura og advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig.

Antikontraktørklausul i ny drakt

Dagens antikontraktørklausul er ikke videreført i dagens form, men det er kommet til nye bestemmelser om bruk av underleverandører som ivaretar mye av det samme, heter det i en epostmelding fra Nærings– og fiskeridepartementet til LO.

Vil følge lærlinggrensen tett

– Hvis det viser seg at vi har satt grensen så høyt at det ikke fører til flere lærlingplasser, må man jo senke grensen igjen. Det mener jeg er helt åpenbart. Det må vi selvfølgelig følge med på, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i Stortingets spørretime nylig. Temaet var forslaget til terskelverdier for krav om bruk av lærlinger.

Tilbudskonkurranser – nye maler

Difi har laget nye maler for åpen og begrenset tilbudskonkurranse. For begrenset tilbudskonkurranse er det også laget mal for kvalifikasjonsgrunnlag til bruk ved forespørsel om å delta i konkurransen.

Plan–og designkonkurranse om NTNU–campus

NTNU har nylig kunngjort en åpen, to-trinns plan- og designkonkurranse om utvikling av en helhetlig, byintegrert Campusplan for området rundt Gløshaugen. 1. trinn har innleveringsfrist allerede 23. desember. Konkurransens trinn 2 vil igangsettes 27. januar 2017.

Bryter med seriøsitetskrav

Tildelingen som er gjort i forbindelse med etablering av brønn og varmepumpeanlegg ved Hammerfest sykehus bryter med seriøsitetskriteriene for bransjen og med det offentliges egne føringer om seriøsitet. Det skriver Maskinentreprenørenes forbund til Finnmark fylkeskommune.

Svensk nei til kollektivavtale–krav

I Sverige har flertallet i finanskomiteen i Riksdagen avvist regjeringens forslag om at oppdragsgivere skal kunne stille arbeidsrettslige krav i offentlige anskaffelser. Det gjelder krav til arbeidstid, lønn, ferie og krav om at foretakene skal tilby ansatte forsikringer og tjenestepensjon. Avstemningen i Riksdagen skjer 30. november.

Bare bærekraftige trematerialer

Kommuner og regioner i Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb stiller nå krav om at trematerialet de kjøper inn, skal være bæredyktig. Det er 16 medlemmer i dette partnerskapet – blant disse er 14 av de største kommuner og regioner i Danmark. Årlig kjøper de 16 «grønt» for nær 50 mrd.

Rapport om direkteanskaffelser

Om kort tid lanserer svenske Konkurrensverket en rapport om direkteanskaffelser. Innholdet er basert på retningslinjer og rutiner for slike anskaffelser fra drøyt 500 offentlige virksomheter. Ni av ti av disse har retningslinjer for direkteanskaffelser, opplyste generaldirektør Dan Sjöblom i Konkurrensverket i et foredrag nylig.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 25.november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.