Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. august

bud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 26. augustMed adm.dir. Harald Vaagaasar Nikolaisen i spissen lover Statsbygg mindre detaljspesifisering (Foto: Trond Isaksen/Statsbygg).

Skriv ut artikkelen

Statsbygg går fra detaljspesifikasjoner til funksjonskrav. De nye terskelverdiene bekymrer så vel innen forskning som i byggebransjen. Også Finland hever terskelverdier i forbindelse med nytt regelverk. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Statsbygg går bort fra detaljspesifikasjon

Statsbygg kutter i kravsjungelen og vil gi leverandørene større ansvar. Nå lover byggherren mindre detaljspesifisering og mer fokus på funksjonskrav i fremtidige byggeprosjekter, ifølge bygg.no.

Ny terskelverdi bekymrer (I)

Om hevingen av terskelverdiene i det nye regelverket: – Utfordringene for et regionalt forskningsinstitutt kan bli at det blir vanskeligere å komme i betrakting på nasjonale innkjøp, sier direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling. De kan fort skje at det er de store «hoffleverandørene» som tjener på dette.

Ny terskelverdi bekymrer (II)

Hevingen av terskelverdien til 1,1 millioner kroner bekymrer Byggenæringens landsforening (BNL): – Dette er bekymringsfullt fordi det vil ramme mange håndverksbedrifter som satser på fagkompetanse og lærlinger. Så mye som 2/3 av anskaffelseskontraktene vil bli berørt, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

Har du meldt deg på Kofa–konferansen?

Vi minner om årets KOFA-konferanse om offentlige anskaffelser. Den arrangeres på Clarion Hotel Bergen Airport den 10. november 2016. Påmeldingsfristen er 13. oktober.

Anskaffelseskonferansen og Statens innkjøpsforum

Årets utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av Difi foregår torsdag 3. november. Påmeldingen åpner kommende fredag, dvs. 2. september. I år arrangeres også for første gang Statens innkjøpsforum. Det finner sted 4. november, dagen etter Anskaffelseskonferansen. Statens innkjøpsforum er et frivillig forum for statlige innkjøpere.

KS–kurs i nye regler

Reglene for offentlige anskaffelser endrer seg med virkning fra 1. januar 2017. KS arrangerer kurs i de nye reglene i Trondheim 30. august og i Oslo 14. september, begge i 2016.

Initiativ for etisk Handel – fra lov til praksis

Paragraf 5 i den nye loven om offentlige anskaffelser pålegger oppdragsgivere å vurdere risikoen for brudd på grunnleggende arbeidstaker- og menneskerettigheter. Kurs- og workshop– porteføljen til Initiativ for etisk Handel tar i høst §5 opp i seg – i tillegg til mange andre aktiviteter for oppdragsgivere og leverandører.

Langsiktige avtaler for rusbehandling

Helse Nord RHF vil inngå langsiktige avtaler om kjøp av døgnbehandling innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) for om lag 80 millioner kroner i året. Tilbudsfrist er 30. september 2016.

Også Finland hever terskelverdier

Også Finland hever nasjonale terskelverdier i forbindelse med innføring av nytt regelverk for offentlige anskaffelser. For varer og tjenester dobles grensen – opp til 60 000 Euro (litt over 550 000 kroner etter dagens kurs). For helse– og sosialtjenester firedobles grensen – opp til 400 000 Euro (noe under 4 millioner kroner).

Internasjonal standard for anskaffelser

En første internasjonal standard for bærekraftig anskaffelser er på vei. ISO 20400, Sustainable procurement – Guidance, ventes å være klar neste år. International Organization for Standardization har i noen år arbeidet fram retningslinjer for organisasjoner som vil integrere bærekraft i sine anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 26. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.