Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28.august

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 28.augustKystverket vil få utviklet en bærbar sensorteknologi som kompenserer for mangel på pålitelighet og som kan varsle losen om interferens – et ledd i økt sjøsikkerhet. Et innovasjonspartnerskap skal etableres. På bildet kystdirektør Einar Vik Arset (foto: Kystverket/Olav Helge Matvik).

Skriv ut artikkelen

Årets utgave av Anskaffelseskonferansen er avlyst, Norsk Standard har laget standard konkurransegrunnlag med ytelsesbeskrivelser og Vestland fylkeskommune har lagt tjenestepensjon ut på anbud. En førkommersiell anskaffelse i regi av Nedre Romerike Innkjøpssamarbeid gjelder sirkulært møbelforbruk, og skotsk anskaffelsesveiledning benyttes i 134 land. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Årets anskaffelseskonferanse er avlyst

På grunn av at nettverksbygging ikke lar seg realisere med en digital konferanse er årets anskaffelseskonferanse avlyst. Avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Digitaliseringsdirektoratet sier at anskaffelsesavdelingen samtidig vil satse på flere fagspesifikke webinarer.

Bli med å teste StartOff

Offentlige oppdragsgivere kan nå være med å teste ut konseptet StartOff (oppStart&Offentlig sektor), som legger til rette for offentlige anskaffelser fra små oppstartselskaper, melder Digdir.

Standard for ytelsesbeskrivelser

Norsk Standard for konkurransegrunnlag med ytelsesbeskrivelser (NS 3418) ble utgitt rett før sommeren. Standarden er utarbeidet for å få godt gjennomarbeidede og mer ensartede konkurransegrunnlag ved anskaffelse av prosjekterings- og rådgivningstjenester i byggenæringen i Norge.

Asylmottak – pris veier tyngst nå

Etablering og drift av asylmottak er konkurranseutsatt. Det mest tungtveiende tildelingskriteriet nå er pris. UDI gjør en helhetlig vurdering i hver konkurranse, hvor pris ses i forhold til kvalitet. I kvalitet inngår p.t. oppdragsforståelse, bemanning og boligmassens standard og tilstand, ifølge justisminister Monica Mæland til Stortinget.

Tjenestepensjon ut på anbud

Vestland fylkeskommune har lagt de ansattes tjenestepensjon ut på anbud. Hvilken leverandør som får tilslaget, avgjøres etter planen 29. september, skriver Kommunal Rapport (bak betalingsmur).

Markedsvurdering krever kompetanse

Anskaffelsesreglene legger godt til rette for at det offentlige kan stimulere til nyskaping og innovasjonsaktivitet i både privat og offentlig sektor. Dette forutsetter imidlertid at innkjøpere har kompetanse til å kunne vurdere bl.a. konkurransesituasjonen i markedet, skriver næringsminister Iselin Nybø i et svar til Stortinget.

Sirkulært møbelforbruk

Med prosjektet Sirkulære møbler ønsker NRI (Nedre Romerike Innkjøpssamarbeid) seg konsepter og løsninger som bidrar til å gjøre kommunenes møbelforbruk mer sirkulært. Det dreier seg om en førkommersiell anskaffelse.

Kampvester til Forsvaret for en halv mrd

Forsvarsmateriell (FMA) har signert kontrakt med selskapet Equipnor AS om leveranse av et nytt kampvestsystem til det norske forsvaret. Kontrakten gjelder for 5 år med opsjon på inntil 10 år. Leveringsomfanget har en anslått verdi på i underkant av NOK 500 mill.

Innovasjonspartnerskap for sjøsikkerhet

I tillegg til los- og lokalkompetanse brukes digitale støtteverktøy for å trygge ferdselen på sjøen. Systemene er utsatt for faktorer som kan påvirke nøyaktigheten. Gjennom et innovasjonspartnerskap ønsker derfor Kystverket å få utviklet en bærbar sensorteknologi som kompenserer for mangel på pålitelighet og som kan varsle losen om interferens.

Grønn og rettferdig tekstilavtale

Oslo kommune har inngått samkjøpsavtale for vask og leie av arbeidstøy og institusjonstøy i helsesektoren. Vår nye leverandør er Nor Tekstil AS. – Avtalen innebærer rettferdig handel, bærekraftige materialer og utslippsfri transport, sier avtaleforvalter Signe Anette Odden i Konserninnkjøp.

Forum for offentlig-privat samarbeid

Den danske regjeringen har etablert Forum for Offentligt-Privat Samarbejde, som skal komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre samarbeide mellom det offentlige og private innenfor bl.a. innovasjon og grønne innkjøp.

Skotsk veiledning jorden rundt

Skotlands Procurement Journey gir veiledning for innkjøpere i offentlig sektor. Den benyttes i 134 andre land og territorier verden rundt med om lag 4500 brukere i måneden, opplyser skotske myndigheter.

Anskaffelser som omstillingsverktøy

Å bidra til ressurseffektivitet, gjenvinning og sirkulære forretningsmodeller gjennom offentlige anskaffelser. Det er ett av punktene i den svenske regjeringens «Cirkulär ekonomi – strategi för omställningen i Sverige».

«Corona-forskudd» på inntil 1 mill.

En bekjentgjøring fra den danske regjering ifm håndtering av Covid-19 gir mulighet for at kommuner og regioner ved innkjøp kan forskuddsbetale leveranser til en verdi begrenset oppad til 1 mill. (ex. moms), hvis det anses som hensiktsmessig, skriver udbudsmedia.dk.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28.august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.