Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 28. septemberDirektør Mette Sørfonden signerer kontrakt med tyske Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) for anskaffelsen av ingeniørpanservogn.

Skriv ut artikkelen

For første gang i Norge har en entreprenør ansvar for både å regulere og bygge vei. Toppsjefene i de regionale helseforetakene har bestemt hvordan hemmelige legemiddelprisene skal håndteres, og Bane NOR skal ha leverandørdag. Høyesterett forbereder behandlingen av den såkalte Fosenlinje-saken. Og et dansk advokatfirma redegjør for hvilke redskaper kommunene egentlig har i kampen mot hvitvask. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Slik skal legemiddel-priser håndteres

De fire regionale helseforetakene (RHF) har nå sagt sitt om håndtering av enhetspriser for legemidler og videre arbeid med prinsipper for rutine for prisinformasjon. Det er bl.a. behov for å vurdere praksis knyttet til konfidensialitet gjennom legemidlets livssyklus.  Dialog med leverandørmarkedet skal gi gode løsninger for begge parter.

Anskaffelsesseminar med rekordoppslutning

KS Advokatene holdt sitt årlige anskaffelsesseminar denne uken. Seminaret samlet innkjøper fra Kommune-Norge. Antallet påmeldinger var rekord – godt over 160. innkjøperne fikk info det siste fra Kofa, Difi og regjeringen og fikk «dypdykk» i spesielle, aktuelle problemstillinger.

Innføring av KGV-verktøy i Bergen

Bergen kommune har ferdigstilt den første delen av implementeringen av de elektroniske verktøyene konkurransegjennomføring (KGV)- og kontraktsadministrasjon (KAV). Målet med å ta verktøyene i bruk var å etablere en kvalitetssikring av anskaffelsesprosessen, samt få en samlet oversikt over alle kontrakter og tilhørende betingelser.

Bane NOR med leverandørdag

Bane NOR ønsker leverandører og samarbeidspartnere velkommen til Thon Hotell Vika Atrium mandag 22. oktober. På leverandørdagen vil Bane NOR presentere sine planer for jernbaneinfrastrukturen de tre neste årene.

Høyesterett forbereder full EFTA-kollisjon

Ankeutvalget i Høyesterett mener Fosenlinje-saken reiser spørsmål om å sette til side eller innskrenke norsk lov, og har derfor tillatt staten å gå inn som part, melder rett24.no. Frostating lagmannsrett valgte å se bort en rådgivende uttalelse fra EFTA-domstolen. Saken er ennå ikke berammet i Høyesterett.

Opprydding av støtteordninger på anbud

Nærings- og fiskeridepartementet og Finansdepartementet er ute med en anbudskonkurranse som gjelder en såkalt områdegjennomgang. Bakgrunnen er at regjeringen de neste to årene skal rydde opp i jungelen av støtteordninger til næringslivet. De siste anbefalingene fra konsulentene skal komme i desember 2019.

Historisk kontraktsignering

For første gang i Norge har en entreprenør ansvar for både å regulere og bygge vei. Det fremgår av en kontrakt Norske Veier har gjort med BetonmastHæhre Anlegg AS. Strekningen Mandal øst – Mandal by inngår som en del av nye E39 mellom Kristiansand og Stavanger. Kontrakten har en verdi på ca. 1,5 milliarder NOK eks. mva,

Små butikker på sidelinjen

Nærbutikker og andre lokale bedrifter blir ofte satt på sidelinjen når kommunene skal stramme inn på regelverket for offentlige innkjøp, heter det i en artikkel på nettsidene til det statlige programmer for butikkutvikling, Merkur.

Parallelloppdrag kunngjort i Trondheim

Trondheim kommune har kunngjort et parallelloppdrag om ny sentrumsstrategi for Trondheim sentrum. Formålet er å få utredet ideer for byformings- og fortettingsgrep som innspill til både utarbeidelse av sentrumsstrategien, områdereguleringsplanen for nordøstre kvadrant og gatebruksplan for Midtbyen samt kommuneplanens arealdel.

Hæren får ingeniørpanservogn og feltvogner

Forsvarsmateriell har signert en kontrakt om kjøp av ingeniørpanservogn til en verdi 45 millioner euro med Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG). Dessuten er det signert en rammeavtale for nye feltvogner til Heimevernet med Harald A. Møller AS, samtidig ble det gjort et initialavrop på 360 feltvogner til en verdi på 338 mill.

Kunstgress en økende miljøutfordring

Smarte anskaffelser er et viktig instrument for å redusere skadelige miljøeffekter fra mikroplaster, fremgår det av en rapport fra IVL Svenska Miljöinstitutet til Stockholm stads arbeide med å motvirke at mikroplast spres i miljøet. En kommune kan f.eks. stille strengere krav til nye kunstgressbaner, skriver upphandling24.se.

Skal banker i hvitvaskingssaker unngås?

Saken om Danske Banks mulige involvering i hvitvask har rullet i mediene de siste par år. Men hvilke regler gjelder for anskaffelse av banktjenester, kan (eller skal) kommuner unngå Danske Bank, og hvilke redskaper har kommunene egentlig i kampen mot hvitvask? Horten Advokatpartnerselskab i Danmark redegjør.

Maler for arbeidsrettslige vilkår

Upphandlingsmyndigheten har laget veiledning for offentlige oppdragsgivere og leverandører når det gjelder å fase inn arbeidsrettslige vilkår i anskaffelsene. Veiledningen omfatter arbeidsrettslige vilkår når arbeidet gjøres i Sverige og når det gjøres utenfor Sverige.

Veiledning om «grenseoverskridende interesse”

Kjøper man varer eller tjenesteytelser med en forventet verdi under de gjeldende EU-terskelverdier, skal man alltid starte med å vurdere om kontrakten har en klar grenseoverskridende interesse. Er man i tvil om hvordan man gjør det, kan hjelp hentes i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye veiledning og bruk av standardskjema.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 28. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.