Offentlige anskaffelser: Stort og smått 4. januar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 4. januarDen siste tiden har Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) behandlet en rekke saker hvor samme saksforhold tidligere har vært gjenstand for behandling i saker om midlertidig forføyning for domstolene. På bildet Anneline Vingsgård, direktør i Klagenemndsekretariatet, som bl.a. omfatter Kofa.

Skriv ut artikkelen

Statens vegvesen fikk ikke bidrag til kontrakts-avklaring fra Høyesterett, legemiddelindustrien er lite fornøyd med en ny anbudsregel, og forhåndskvalifiserte har nå fått konkurransegrunnlaget for en ny runde med konkurranseutsetting av togtrafikk. Nye Veier AS er ute i markedet med sin første driftskontrakt, og danskene setter ned grensen for lærlingkrav. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Årets anskaffelsesdag i Bergen

Den årlige Anskaffelsesdagen i Bergen arrangeres i år 26. mars.

Ingen kontraktsavklaring i Høyesterett

Høyesterett vil ikke behandle anken i OSSA-saken (OBRAS Subterrabcas S.A.). Vegvesenet er skuffet over at det ikke er blitt mer klarhet i flere prinsipielle kontraktspørsmål, skriver vegnett.no. Vegvesenet hadde ønsket at Høyesterett skulle bidra til en prinsipiell avklaring om hva som skal til for å heve en kontrakt.

Kritisk til ny anbudsregel

Beslutningsforum for nye metoder har vedtatt at tilbud på legemidler som ennå ikke er besluttet innført, skal avvises i Sykehusinnkjøps anbudsrunder. Det kan først inngå i anbud etter at legemidlet har fått et positivt vedtak fra Beslutningsforum, skriver dagensmedisin.no. Det vekker harme blant industriaktørene.

Konkurransegrunnlag for Bergensbanen

Jernbanedirektoratet har sendt ut konkurransegrunnlaget for togtrafikken i Trafikkpakke 3 Vest til forhåndskvalifiserte togoperatører. Dette gjelder togtrafikken på strekningen Oslo S – Bergen, Bergen – Voss – Myrdal og Bergen – Arna. Tilbudsfrist er 1.august 2019 og oppstart av trafikkpakken er 13.desember 2020.

Kofa-saker i domstolene

Den siste tiden har Klagenemnda for offentlige anskaffelser behandlet en rekke saker hvor samme saksforhold tidligere har vært gjenstand for behandling i saker om midlertidig forføyning for domstolene. De kan du studere nærmere her.

Innkjøpssjefindeks litt ned

DNB PMI for desember i fjor ble 55,9 poeng, ned 0,3 poeng fra november. Hovedbildet er likevel at indeksen har vært lite endret det siste året, med unntak for store svingninger i sommer, og indikerer solid aktivitet i industrien. DNB PMI er en norsk innkjøpssjefsindeks som lages i et samarbeid mellom NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk og DNB.

Leverandørseminar om legemidler

Sykehusinnkjøp arrangerte nylig 2018-utgaven av «Leverandørseminar – legemidler». Over 150 deltok på seminaret. Opptak fra seminaret er tilgjengelig på sykehusinnkjop.no.

Første driftskontrakt fra Nye Veier

For første gang legger Nye Veier en driftskontrakt ut i markedet. Anskaffelsen skal sørge for drift av samtlige av selskapets åpne veistrekninger frem mot 2023, skriver anleggsmaskinen.no.

Innovativt om mediefil-lagring

Statped inviterer til dialogkonferanse 28. januar og én-til-én-møter med interesserte leverandører. De ønsker svar på spørsmål for å utarbeide et konkurransegrunnlag og anskaffe et system for å lagre og håndtere digitale mediefiler. Hensikten er å gjøre seg kjent med fremtidsrettede løsninger, både foreliggende og mulige.

Barnehager og profitt

Hovedutfordringen på barnehagesektoren er ikke knyttet til utbytte, men primært til salg. Når vi skal gå igjennom regelverket, skal vi løse det som er reelle problemer. Det er legitimt at folk også tjener penger på barnehagedrift, men da skal det være innenfor forsvarlige rammer, ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner i et svar til Stortinget.

Nye svenske anskaffelsesregler

Fra og med 1. januar i år gjelder nye regler i Sverige for anskaffelse av velferdstjenester med verdi under 7,1 mill. Likeledes er det innført en ny mulighet for å reservere anskaffelser av visse velferdstjenester for visse organisasjoner. 

Setter ned grensen for lærlingkrav

Regjeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i Danmark har gjort en ny avtale, der kravet er at det skal stilles krav om lærlinger ved statlige anskaffelser over fem mill. Tidligere har grensen vært 10 mill. SMVDanmark – det nye Håndværksråd er positiv til endringen, men vil holde øye med at dette ikke fører til økt byråkrati.

Ja til skjerpede evalueringskrav

Ved en foreslått endring av den danske anskaffelsesloven ønsker Erhvervsministeriet å skape mer gjennomsiktighet i oppdragsgivernes tilbudsevaluering. Mulige tilbydere kan dermed lettere gjennomskue hva tilbudet evalueres ut fra. Dansk næringsliv er positiv til forslaget, melder Dansk Erhverv.

Irsk fremstøt for bred anskaffelses-bruk

Irske myndigheter legger til rette for at offentlige anskaffelser lettere kan benyttes til å oppmuntre leverandørene til å inkludere tiltak som fremmer sosiale og miljømessige policy-betraktninger. Dette kan innebære universell utforming, arbeids- og skoletrening for ungdom og funksjonshemninger i tillegg til miljømessig bærekraft, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 4. januar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.