Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 5. augustKjetil Marius Istad ansatt som adm. dir. i Sykehusinnkjøp HF (Foto: Helse Sør-Øst).

Skriv ut artikkelen

Helse Sør–Østs direktør for innkjøp og logistikk, Kjetil Marius Istad, går til Sykehusinnkjøp. I september går Spesialisthelsetjenestens innkjøpskonferanse av stabelen, og KS arrangerer sitt anskaffelsesseminar. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kjetil Marius Istad adm. dir. i Sykehusinnkjøp HF

Styret i Sykehusinnkjøp HF har ansatt Kjetil Marius Istad (41) som administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF. Kjetil Marius Istad har de siste sju årene vært ansatt i Helse Sør-Øst RHF, hvorav de siste fem årene som direktør for innkjøp og logistikk. Istad tiltrer stillingen som administrerende direktør i Sykehusinnkjøp tidlig i høst.

KS Anskaffelseseminar 2016

KS Advokatene og KS Innkjøpsforum inviterer til sitt årlige kommunale anskaffelseseminar på Holmen Fjordhotell, Asker 28. – 29. september. Seminaret er til for å gi kommunale og fylkeskommunale ansatte faglig påfyll og mulighet til å bygge nettverk.

Spesialisthelsetjenestens innkjøpskonferanse 2016

Tema for årets utgave av Spesialisthelsetjenestens innkjøpskonferanse er «Innkjøp som strategisk partner», melder HINAS (Helseforetakenes Innkjøpsservice). Konferansen avholdes 21. og 22. september i Tromsø. I år er det åpnet for deltakelse fra leverandører dag 2 av konferansen. Program og påmelding finner du her.

Nye Statsbygg-kontrakter for 900 millioner

Statsbygg har utlyst oppdrag for over 900 millioner kroner i forbindelse med byggingen av nytt nasjonalmuseum. Kontraktene blir signert i november grunnet sommerferie i Norge i juli og august i resten av Europa.

StartBANK vokser og vokser

StartBANK fortsetter å vokse, og blant nye organisasjoner som har sluttet seg til er fylkeskommunene Buskerud, Rogaland og Vest–Agder. I tillegg har 1.000 nye leverandører registrert seg i StartBANK i løpet av de siste 12 månedene.

Krever fem mrd ekstra og rett til forsinkelser

Italienskeide CMT, som bygger Metro-Cityringen under København, har fremmet krav om omtrent 4,9 mrd norske kroner, samt retten til å levere senere enn avtalt. Det skriver det danske fagtidsskriftet Ingeniøren. CMT (Copenhagen Metro Team) vant kontrakten i 2011. Den samlede prisen for prosjektet lyder nå på rundt 29,8 milliarder norske kroner.

Konkurranseutsetting: Dansk status quo

Indikatoren for konkurranseutsettelse (IKU) i Danmark for 2015 er offentliggjort. I 2014 var indikatoren 26,4 pct, i 2015 26,5 pst., m.a.o. status quo i danske kommuners konkurranseutsetting. Indikatoren fremkommer ut fra kommunenes regnskapstall supplert med noen spesielle regnskapsinnberetninger.

Antall svenske kunngjøringer synker

I 2015 kunngjorde svenske offentlige oppdragsgivere anskaffelser til en verdi av om lag 625 milliarder kroner. Nedgangen i antall kunngjøring fortsetter. I 2014 gikk tallet ned med nær sju prosent, i 2015 med ytterligere en kvart prosent. Det viser statistikk fra Visma.

Finsk prinsippvedtak om krav ved matkjøp

Finland stiller nå de samme krav for ansvarsfull produksjon ved anskaffelse av matvarer som allerede er fastsatt for dem som driver dyrehold. Det er den finske regjering som har fattet slikt prinsippvedtak. Det skal gjelde for statlige anskaffelser av mat og matservering.

Enklere å håndtere fortrolige opplysninger

Datatilsynet i Danmark har nå etablert en enklere adgang til å håndtere fortrolige personopplysninger, f.eks. i forbindelse med anskaffelser. Det kan f.eks. være i situasjoner, hvor myndigheten som dokumentasjon i forbindelse med avvisningsgrunner, skal motta straffeattester knyttet til ledere i utenlandske virksomheter.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.