Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 8. juni- For å være helt ærlige, dere - jeg synes dere tar i overkant lett på dette med kostnader knyttet til drift, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen da han møtte representanter fra fylkeskommunene i forrige uke. (Foto: Linda Grønstad).

Skriv ut artikkelen

Svenskene har laget inspirasjonsfilmer om strategiske innkjøp. Difi vil ha innspill til kriteriesett for bærekraftig avfallsinnsamling, og NHO lover innspill som skal gjøre det enklere for småbedriftene. Kontraktstiden for den første OPS-veien på ti år begynt å løpe, og helseminister Bent Høie vil ikke ha en ny luftambulansesak. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Innspill til kriteriesett

Si din mening om kriteriesett for bærekraftig innsamling av avfall, oppfordrer Difi. Innspill gjelder utkast til krav og kriterier for bærekraftig innsamling av avfall fra husholdninger og tjenesteytende næringer, med mest fokus på husholdningsavfall.

Kostbar oppsplitting av drift

Flere fylkeskommuner mener det ikke er videre komplisert å splitte opp dagens driftskontrakter på riks- og fylkesveier. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen advarer og peker på store, potensielle ekstrakostnader. Han viste til at det årlig brukes drøye syv milliarder kroner på drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier, ifølge vegnett.no.

Enklere for småbedrifter

Høyere terskelverdi har gjort det svært vanskelig for små bedrifter og gründere å komme seg inn på det offentlige markedet. Nå foreslår NHO-sjef Kristin Skogen Lund å gjøre det enklere for bedriftene å konkurrere om mindre anbud. Skogen Lund vil sende over NHOs forslag før ferien.

Fellesavtale for ladestasjoner

Oslos nye samkjøpsavtale for ladestasjoner inkluderer montering, strømstyring, service og IT-løsning for produktadministrasjon. Infratek Norge AS, med underleverandørene Schneider Electric Norge AS og Fortum Markets AS, vant kontrakten etter forhandlinger. Også Skedsmo, Asker, Røyken, Hurum og Lørenskog er med på avtalen.

Ikke flyambulansesaken en gang til

Helseminister Bent Høie vil ikke ha flyambulansesaken en gang til. Han ber i et svar til Stortinget om at Helse Nord RHF sørger for en grundig vurdering og risikoanalyse av hvilket krav det kan være hensiktsmessig å stille i konkurransegrunnlaget for å sikre kontinuitet i ambulansebåttilbudet ved en eventuell overgang til ny operatør.

Leverandør til Helseplattformen

– Ved innspurten sto vi igjen med to svært gode leverandører i konkurransen om Helseplattformen. Jeg er sikker på at vi får til en god løsning med Epic hvis vi gjør de nødvendige forberedelsene, sier adm.dir Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge RHF. Cerner Norge, den andre leverandøren, leverte ikke endelig tilbud. Da sto Epic alene igjen.

Første OPS-vei på ti år

Skanska signerte milliardkontrakten på Rv 3 – første OPS-prosjektet på vei på ti år. Skanska har torsdag signert kontrakten om utbyggingen av Rv 3 / Rv25 og endelig fastlagt finansiering av prosjektet, melder bygg.no.

Dialog om nytt klinikkbygg

Helse Sør-Øst RHF skal bygge nytt Klinikk- og Protonbygg ved Radiumhospitalet. Det er etablert en prosjektorganisasjon med ressurser fra Sykehusbygg HF som har ansvaret for å gjennomføre den samlende utbyggingen. Nå inviteres leverandørmarkedet til dialog.

Spenner ben på seg selv?

Skal vi våge en påstand til hvorfor det ofte går galt i offentlige anbud, må det være at det offentlige ofte spenner ben på seg selv og tilbydere. Dette er verdt å undersøke, heter det i en kommentar på naringspolitikk.no.

Innkjøpsindeks noe ned i mai

PMI for mai ble 55,8 poeng, ned 0,3 poeng fra april, rapporterer Nima – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk. Nedgangen i mai kom etter oppgang i april, men PMI har falt med 2,7 poeng siden januar. Fallet i mai skyldes primært nedgang i produksjonsindeksen. Også indeksen for ordreinngangen og sysselsettingen avtok noe.

Inspirasjonsfilmer om strategiske innkjøp

Innkjøp blir stadig av mer strategisk betydning innenfor offentlige sektor. Gjennom å arbeide strategisk med innkjøp kan oppdragsgivere benytte sine ressurser mer effektivt og nå oppsatte mål, skriver Upphandlingsmyndigheten, som har laget tre filmer til støtte for arbeidet med strategiske innkjøp.

Vanskelig å selge sirkulære løsninger

Hvordan selger man sirkulære løsninger til kommuner? Den danske virksomheten GH Form, har erfart at kommunene ikke er vant til å leie produkter. Har de penger, vil de kjøpe – også selv om det ikke nødvendigvis er den beste og billigste løsningen, heter det i udbudsmedia.dk.

Göteborgs første reserverte kontrakt

Göteborg har besluttet å gå i gang med sin første rammeavtaleanskaffelse med reservert kontrakt. Rammeavtalen gjelder arbeid med å få personer med store vanskeligheter ut i arbeid, og avtalen skal forbeholdes såkalte arbeidsintegrerte, sosiale foretak, skriver upphandling24.se.

GDPR-gjennomgang av kontrakter

Irske Office of Government Procurement anbefaler at alle offentlige oppdragsgivere gjennomgår eksisterende kontrakter for å identifisere de kontraktene der persondata håndteres av kontraktspartneren. Anbefalingen gikk ut i forbindelse med at GDPR (General Data Protection Regulation) trådte i kraft i EU-området 25. mai.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.