Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8.september

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 8.septemberVann- og avløpsetaten i Oslo kommune offentliggjorde resultatene fra den førkommersielle NoDig-anskaffelsen under Norsk Vanns årskonferanse i Oslo nylig. På bildet direktør Toril Hofshagen i Norsk Vann.

Skriv ut artikkelen

Sted for neste årssamling for kommunale innkjøper er fastlagt. Difi har avslørt at miljøkriterier i bygganskaffelser er sjeldent, en førkommersiell anskaffelse er i mål, og i Stortinget interesserer man seg for kontraktoppfølging. I Skottland skal man drøfte nærmere hvordan offentlige anskaffelser effektivt kan brukes i kampen mot menneskehandel. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

KSI Årssamling 2018 i Bergen

KS Innkjøpsforum årssamling er i Bergen 18. og 19.april 2018. Lokalt vertskap er Bergen kommune, Innkjøp konsern.

Få stiller krav om miljø i bygganskaffelser

En gjennomgang av 172 bygganskaffelser på Doffin viser beskjeden bruk av miljøkriterier i konkurranser om byggeprosjekter. – Resultatene er dårlige, men nå satser Difi tungt på ny og bedre veiledning om hvordan oppdragsgiverne kan legge mer vekt på miljø i anskaffelser, sier avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi.

Førkommersiell anskaffelse i mål

Gjennom denne førkommersielle anskaffelsen har vi nå utviklet en prototype som beviser at det er mulig å bore stikkledning fra kjeller til hovedvannledning – uten å grave, sier adm. dir i Hawle Water Technology Norge AS, Klaus Prucker. Det er Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune som står bak anskaffelsen, kalt NoDig Challenge.

Tidlig entreprenør-involvering gir gevinst

– Nye Veier AS har i sine prosjekter så langt vist at tidlig involvering av entreprenør gir mulighet for å redusere kostnadene på veiutbygging betydelig, skriver samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Spør om rutinene for kontraktoppfølging

Det er meldt at en båt på kontrakt med Kystverket ikke etterlever lønns- og arbeidsvilkårene i kontrakten. Det har ført til at stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) har spurt samferdselsministeren om rutinene for etterprøving og kontroll av bruken av felleskapets midler når man kjøper varer og tjenester fra private aktører.

Brudd på regelverket?

Justisdepartementet ga Metier oppdraget som prosjektleder for det nye beredskapssenteret – uten anbud. Eksperter mener det er brudd på regelverket, ifølge VG.

Ønsker ikke å skvise SMB

– Vi ønsker heller ikke regler som innebærer at små, lokale bedrifter er utelukket fra oppdrag på grunn av uforholdsmessige dokumentasjonskrav eller at de ikke har tilgang på lærlinger, skriver Statens vegvesen Region Nord i en artikkel sendt til pressen i Nord-Norge.

Åpen arkitektkonkurranse om museumsbygg

Norsk Skogfinsk Museum inviterer til åpen internasjonal plan- og designkonkurranse om nytt museumsbygg for Norsk Skogfinsk Museum på Svullrya, Grue Finnskog.

Offentlige og private – pris og kvalitet

59 prosent av de 1012 spurte i en undersøkelse TNS gjennomførte for NHO er helt eller delvis enig i at velferdstjenestene blir best når offentlig og private konkurrerer på kvalitet og pris for å gi en god miks av tjenester til befolkningen. Det gjelder kommersielle selskaper som driver sykehjem, asylmottak, barnevern og andre offentlige tjenester.

Nye driftskontrakter trer i kraft

Fem nye kontrakter inngått for drift og vedlikehold av veier i Region øst trer i kraft 1. september 2017, melder Statens vegvesen. Gjennom en driftskontrakt påtar entreprenøren seg et samfunnsansvar: Bedriften skal ivareta trafikksikkerhet, fremkommelighet, miljø og service innenfor gitte ansvarsområder og krav.

Anskaffelser som hjelp mot menneskehandel

Via anskaffelsesprosesser kan man hjelpe til med å håndtere menneskehandel. På årets anskaffelseskonferanse i Skottland, National Procurement Conference, er dette ett av temaene. I en av sesjonene rettes søkelyset mot menneskehandel i verdikjeden, og hvorledes slik risiko kan avhjelpes, også ved hjelp av offentlige anskaffelser.

Ufullstendig prising i det offentlige

En del av Dansk Ervervs medlemmer opplever konkurranse fra offentlige aktører på velfungerende private markeder. Men et annet utbredt problem er at den offentlige sektoren ofte ikke har fullstendige beregninger av egne priser. Ikke alt blir tatt med, skriver Dansk Erhverv.

Gevinsttak garanterer ikke god kvalitet

Å sette et gevinsttak for visse velferdsforetak er ingen forutsetning for å garantere god kvalitet i velferdstjenester som er konkurranseutsatt, konstaterer Konkurrensverket i en høringsuttalelse til den såkalte Välfärdsutredningens forslag om gevinstbegrensninger. Konkurrensverket vender tommelen ned for innføring av et slikt tak.

Kjøper solstrøm som tjeneste

En kommune er først ute i Sverige med å gjennomføre en offentlig anskaffelse av solceller som en tjeneste. Solpaneler på ti bygninger er hittil anskaffet. Kommunens anskaffelse omfatter lokalprodusert solstrøm. Totalt skal 770 kW installeres ifølge avtalen som internasjonalt kalles PPA, Power Purchase Agreement, ifølge upphandling24.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8.september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.