Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. desember

Anbud365: Offentlige anskaffelser - Stort og smått 8. desemberDen siste kontrakten av totalt 30 byggekontrakter for det nye nasjonalmuseet er en milepæl for prosjektet og Statsbygg, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg (foto: Trond Isaksen/Statsbygg).

Skriv ut artikkelen

I mars er det anskaffelsesdag i Bergen – med et spennende program. Den 30. og siste byggekontrakten er inngått for det nye nasjonalmuseet. Legemiddelindustrien vil ha miljøkrav inn i legemiddelkjøp. Regionreformen fører til avlysningen av vegvesen-konkurranser, og i England er det kunngjort en konkurranse om elementer til deres landsomfattende bedrageribekjempelse. Dette og mer til kan du lese nedenfor.

Klart for ny anskaffelsesdag i Bergen

15.mars 2018 er det igjen klart for den årlige Anskaffelsesdagen i Bergen. I år, som i fjor, blir det en praktisk tilnærming til vanskelige temaer innen innkjøp. Konferansen retter seg mot innkjøpere og tilbudsgivere i både offentlig og privat sektor. Programmet gjenspeiler nytten av gjensidige læring mellom de to sektorene.

Fikk du ikke med deg Anskaffelseskonferansen?

Her kan du finne opptak og presentasjoner fra konferansen.

Uanmeldt kontroll hos avfallsselskaper

Konkurransetilsynet har gjennomført en uanmeldt kontroll hos flere aktører i markedet for innsamling av avfall i Midt – Norge.  Tilsynet gjennomførte kontrollen foretakene for å få bekreftet eller avkreftet en mistanke om brudd på konkurranseloven i form av ulovlig samarbeid.

Siste byggekontrakt til Nasjonalmuseet

Den siste av totalt 30 byggekontrakter til nytt nasjonalmuseum er nå signert. Den siste byggekontrakten er det Bodø-baserte Rapp Bomek som signerte. Selskapet skal levere 830 dører til det nye museet, til en verdi av 100 millioner kroner.

Miljøkrav ved legemiddelkjøp

Legemiddelindustriens (LMIs) miljøgruppe jobber utrettelig med å få miljø høyere på dagsorden. Hovedmålet nå er å få miljøkrav inn i offentlige anskaffelser, et arbeid som nå ser ut til å bære frukter. LMI mener at miljøkrav gjennom hele produksjons- og leverandørkjeden bør bli en del av kriteriene for etisk handel.

Nye driftskontrakter på vent

Statens vegvesen har bedt om at alle nye driftskontrakter settes på vent. Det opplyser avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet. – Vegvesenet må sette en fot i bakken og vurdere formuleringer i kontraktsmalene med tanke på regionreformen, forklarer hun.

Avlyser pga for høye krav

Konkurransen om Risenga ishall i Asker kommune avlyses etter at kun én av tilbyderne oppfylte kvalifikasjonskriteriene. Nå lyser kommunen ut konkurransen på nytt. Kommunen avlyser ishallkonkurransen etter å ha stilt for høye krav, skriver bygg.no.

Hangarkontrakt med AF Gruppen

Forsvarsbygg har inngått to kontrakter med AF Gruppen i forbindelse med bygging av hangarer for F-35 kampfly på Ørland. Kontrakten har en verdi på ca. 764 mill. kroner inkludert mva..

Bonusmulighet for anbudsvinner

Togselskapet som vinner konkurransen om å trafikkere Sørlandsbanen, vil bli belønnet med bonuser hvis kundene blir fornøyde. Anbudsvinneren vil også bli målt på evnen til å samarbeide godt med de ansatte og med lokale trafikkselskaper, melder Jernbanedirektoratet.

Vil tydeliggjøre konkurransegrunnlag

Jernbanedirektoratet har opplyst at de vil gjøre en presisering og tydeliggjøring av kravene til betjening av stasjoner i en senere oppdatering av konkurransegrunnlaget. Det svarer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i et spørsmål fra Stortinget om konkurranseutsetting av Sørlandsbanen.

Milliarder å spare ved konkurranseutsetting

Dansk Erhverv har beregnet at kommunene i runde tall kan spare mellom 1,8 og 4,9 milliarder kroner om året. Da må de i stedet for de nåværende 26,9 % konkurranseutsette 41,9% av de mulige oppgavene fremover mot 2015. For regionenes vedkommende kan det trolig hentes en gevinst mellom 0,8 og 2,1 milliarder kroner.

Avslører bedrageri, sparer milliarder

Cabinet Office i den britiske regjeringen kunngjorde nylig en konkurranse om levering av alle IT-elementer knyttet til National Fraud Initiative (NFI). NFI er et elektronisk dataopplegg i regi av Cabinet Office med sikte på å avsløre bedrageri. Frem til i dag har NFI gjennom sine avsløringer spart England for drøyt en mrd i norske kroner.

Slik kan kompetansegapet fylles …

Kunnskap om arbeidsmarkedet og en smidig rekrutteringsprosess er nødvendig for at sysselsettingskrav i offentlige anskaffelser skal gi rett effekt. Det fremkom på en workshop nylig i regi av prosjektet «Sysselsättning genom offentlig upphandling», som skal skape en modell for og spre kunnskap om mulighetene for å stille slike krav.

Modernisering i skotske helseanskaffelser

Det er 22 forskjellige helsemyndigheter i Skottland, som alle har en eller annen innkjøpsfunksjon. De følger alle en nasjonal anskaffelsesplan med rimelig grad av suksess, men det er mye dobbeltarbeid. Nå skal arbeidsmåtene moderniseres, slik at arbeidet kan gi enda bedre resultater, melder skotske helsemyndigheter.

 

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. desember"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.