Skal tilbudet med minst alvorlige eller mest alvorlige avvik velges?

Anbud365: Bad leverandører stoppe arbeidet med å prise skolebyggingKommunedirektør Øyvind Bang-Olsen i Kinn kommune har bedt tilbydere i et skolebygg-anbud stanse arbeidet midlertidig, i påvente av mulig ny avgjørelse om skolens størrelse.

Skriv ut artikkelen

Den todelte Vestlands-kommunen Kinn valgte til slutt det brannstasjons-tilbudet som hadde minst alvorlige avvik, etter først å ha valgt tilbudet med mer alvorlige avvik. Denne snuoperasjonen likte ikke tilbyderen som mistet kontrakten og klaget på at så ble gjort. Det har ført til at bygging av brannstasjonen i det ene av kommunens to kommunesentre er godt i gang, mens det i de andre er full stans – og at kommunen har fått et dilemma i fanget.

Firdaposten skrev om brannstasjons-konflikten i Kinn kommune først.

Det spesielle med Kinn kommune er at den består av to geografisk adskilte deler, ettersom de to opprinnelige kommunene ikke hadde felles grense, hverken over land eller hav. Kommunesenterfunksjonen blir delt mellom byene Måløy og Florø.

Brannstasjonene

Og brannstasjon er ikke noe kommunen kan vente med. Det foreligger et krav fra Arbeidstilsynet om å få en slik stasjon på plass. Det gjelder både for Måløy og for Florø, men mens førstnevnte har alt under kontroll, er det konflikt i Florø. I Måløy er prosjektet på skinner og grunnarbeidet skal etter planen i gang.

Da kommunen hadde ute en konkurranse, kom to tilbud. Brannstasjons-prosjektet samlet seg om en av de to tilbyderne, som fikk kontrakten. Men det førte til at konkurrenten – taperen i denne omgangen, klaget.

Ny vinner, ny taper

Som seg hør og bør gjennomgikk kommunen tildelingen en gang til og fant, etter grundigere vurdering å imøtekomme klagen, slik taperen i første omgang, ble tildelt kontrakten i stedet.

Men endringen førte med seg at den som først hadde fått kontrakten, klaget til kommunen for at de omgjorde den opprinnelige kontraktstildelingen.

Det er varslet en grundig orientering om situasjonen til formannskapet i kommunen, og Arbeidstilsynet er informert og viser forståelse.

Avvik i begge tilbudene

Grunnlaget for klagen er avvik i tilbudet fra de to tilbyderne. Begge tilbud hadde avvik i forhold til krav kommunen hadde satt. Noen av avvikene er av alvorlig karakter, andre av mindre betydning, ifølge kommunen til Firdaposten. Det var avvik av mer alvorlig karakter i tilbudet til den som først ble tildelt kontrakt, som gjorde at kommunen endret dette, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Skal tilbudet med minst alvorlige eller mest alvorlige avvik velges?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.