Skikkelig anbuds-oppstyr i liten Finnmarks-kommune

Anbud365: Skikkelig anbuds-oppstyr i liten Finnmarks-kommuneKommunedirektør Olaf Trosten i Nesseby kommune med en tilbudsfloke i en anbudskonkurranse.

Skriv ut artikkelen

En liten Finnmarks-kommune opplever nå et skikkelig anbuds-oppstyr: Ble tilbudet levert innen tillatt frist? Hadde den innleide konsulenten fullmakt til å gi utsatt frist til en av aktørene i en konkurranse? Hvorfor ble tilbudet som ble forkastet, likevel åpnet og informasjon spredt? Mye handler om et KGV-verktøy med tekniske utfordringer.

Historien har, ifølge iFinnmark, flere poenger. Det kom frem under et kontrollutvalgsmøte i Nesseby – en kommune øst i Finnmark med om lag 1000 innbyggere.

Mye av striden handler om hvorvidt et av tilbudene kom inn til rett tid. Det var en konsulent – Rambøll – som håndterte anbudskonkurransen som gjaldt entreprenør i forbindelse med arbeidet med en avløpssone.

Fikk utsatt frist

Opprinnelig var fristen for innlevering av tilbud satt til kl. 1300. Men en av tilbyderne hadde tekniske utfordringer med KGV-verktøyet man til vanlig leverer tilbud i offentlige anbudskonkurranser med. Den vordende tilbyder bad derfor om å få levere på alternativ måte. Kommunen bekreftet i en tekstmelding at de kunne sende tilbudet på epost. I Finnmark skriver at de har sett denne tekstmeldingen og har invitert kommunen til å kommentere saken. Det ønsket den ikke.

I en annen epost gir konsulentfirmaet Rambøll den vordende tilbyder utsatt leveringsfrist til kl. 1400. Tilbudet ble sendt kl. 1359. Det viser eposten som iFinnmark har fått tilgang til. Kommunedirektøren i Nesseby mener det ikke ble registrert hos Rambøll kl. 1402. Av den grunn ble tilbudet ikke ansett for gyldig.

Konsulent uten myndighet

Kommunedirektøren gav i kontrollutvalgsmøtet at Rambøll heller ikke hadde myndighet til å gi tillatelse til utsatt frist til en aktør. Ifall utsatt frist skulle dette vært kunngjort gjennom KGV-verktøyet, slo han fast. IFinnmark har i skrivende stund ikke fått kommentar til dette fra Rambølls side.

Det er også delte meninger om annet i denne saken. Kommunedirektøren mener at et tilbud med rett signatur og alle vedlegg først kom kl. 1519. Nei, svarer tilbyderen, alt ble levert kl. 1359, i henhold til avtaler med konsulentfirma Rambøll.

Forkastet, men åpnet

Så ble tilbudet forkastet, men likevel åpnet og informasjonen i det ble delt, ifølge tilbyderen. Kommunedirektøren sier til iFinnmark at Rambøll åpnet tilbudet. Han kan ikke svare på hvorfor tilbudet ble åpnet, men ettersom det ikke ble levert via KGV-verktøyet ble det dermed ikke avvist automatisk slik det ellers ville blitt. Ifølge kommunedirektøren.

Bli den første til å kommentere på "Skikkelig anbuds-oppstyr i liten Finnmarks-kommune"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.