Statsbygg-tiltak mot useriøse: Åtte utestengt og 31 mill restskatt-kroner

Anbud365: Statsbygg-tiltak mot useriøse: Åtte utestengt og 31 mill restskatt-kronerHenrik Asheim fungerer som arbeids- og sosialminister så lenge Torbjørn Røe Isaksen har pappapermisjon (foto: KD).

Skriv ut artikkelen

Med samarbeidsavtalen med Skatteetaten i ryggen har Statsbygg utestengt åtte firmaer fra sine byggeplasser og til innbetaling av 31 mill. kroner i skatterestanser. I år skal Arbeids- og sosialdepartementet vil i år evaluere oppdragsgivernes etterlevelse av tiltakene mot useriøse, og på bakgrunn av dette vurdere eventuelle nye tiltak. Dette fremgår av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021.

I 2018 og 2019 ble det gitt en fellesføring i tildelingsbrevene til alle statlige virksomheter om at de skal gjennomføre anskaffelsene sine på en måte som motvirker arbeidslivskriminalitet. På oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet ble det i sin tid utarbeidet en veiledning om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter. Arbeidstilsynet har gjennom tilsyn erfart at kommunene de har undersøkt, i hovedsak ivaretar regelverkets krav ved inngåelse av offentlige kontrakter, heter det, men at oppfølgingen av kontraktene kan bli bedre. Arbeids- og sosialdepartementet vil i år sette i gang med å evaluere oppdragsgivernes etterlevelse av regelverket og fellesføringen, og på bakgrunn av dette vurdere eventuelle nye tiltak.

Åtte utestengt

Statsbygg melder at deres samarbeid med Skatteetaten i kampen mot useriøse bl.a. har bidratt til utestengelse av åtte firmaer fra Statsbyggs byggeplasser og til innbetaling av 31 mill. kroner i skatterestanser.

Statens vegvesen er en stor offentlig innkjøper og har derfor et særlig ansvar for å motvirke arbeidslivskriminalitet i sin kontraktkjede. Vegvesenet ser klare resultater av det systematiske arbeidet med kontroller av lønns- og arbeidsvilkår innenfor veiområdet de siste årene. Det er færre grove brudd på regelverket. Det vil i fortsettelsen være behov for et nært samarbeid med entreprenørene og utvikle et samarbeid med andre byggherrer for å sikre informasjons- og erfaringsdeling.

Bli den første til å kommentere på "Statsbygg-tiltak mot useriøse: Åtte utestengt og 31 mill restskatt-kroner"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.