Stikk i strid med byggenæringens ønsker

Anbud365: Stikk i strid med byggenæringens ønskerVi er skuffet, uttaler RIF-direktør Liv Kari Skudal Hansteen i pressemeldingen.

Skriv ut artikkelen

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) er skuffet over at regjeringen ikke lytter til bygge– og anleggsbransjen. Foreningen mener at forslaget til ny anskaffelseslov er stikk i strid med næringens ønsker, spesielt på ett punkt: Oppdragsgiver skal bestemme om det skal forhandles, og hvor omfattende, først etter at tilbudene har kommet inn.

Regjeringen fremla i januar en proposisjon om ny anskaffelseslov. Nærings–og fiskeridepartementet opplyser at man tar sikte på at de nye reglene skal tre i kraft 1. juli 2016, etter at forskriftene er på plass.

Det er, ifølge en pressemelding fra RIF, mye positivt med forslaget til revidert anskaffelseslov, men på ett punkt er foreningen skuffet. RIF mener at regjeringen ikke har lyttet til bygg- og anleggsnæringen når det foreslås at oppdragsgiver skal bestemme om det skal forhandles, og hvor omfattende, først etter at tilbudene har kommet inn.

RIF er skuffet

– Dette har de fleste leverandørene og mange andre aktører reagert negativt på i sine høringssvar. Vi er skuffet, uttaler RIF-direktør Liv Kari Skudal Hansteen i pressemeldingen.

RIF skriver at Nærings- og fiskeridepartementet er klar over at proposisjonen på dette punkt ikke er i tråd med ønskene fra mange av de aktørene som leverte inn sine høringssvar.

I proposisjonen er det, ifølge meldingen fra RIF, presisert at «Departementet ønsker likevel å gjøre noen justeringer i forslaget fra Forenklingsutvalgets flertall ved den endelige utformingen av nye forskriftsregler. For å sikre likebehandling og tilstrekkelig grad av forutberegnelighet for leverandørene vil departementet gi noen utfyllende rammer for forhandlingsadgangen. Departementet vil blant annet vurdere om det bør stilles krav til hvilke opplysninger oppdragsgiver må gi til leverandørene i konkurransegrunnlaget og underveis i prosessen, og til gjennomføringen av forhandlingene.»

Men, skriver foreningen, justeringer i forskriftene er ikke tilstrekkelig til å sikre den likebehandling og tilstrekkelig grad av forutberegnelighet som bransjen ønsket seg.

Bli den første til å kommentere på "Stikk i strid med byggenæringens ønsker"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.