Sykehusbygg refses for bruk av avvikende kontraktsvilkår

Anbud365: Sykehusbygg refses for bruk av avvikende kontraktsvilkårRådgivende Ingeniørers Forening (RIF) og Arkitektbedriftene i Norge skriver brev til Sykehusbygg. På bildet Egil Skavang, adm. dir. i Arkitektbedriftene i Norge (foto: Trine Hisdal) og Liv Kari Skudal Hansteen, adm. dir i RIF (foto:RIF/Nicolas Tourrenc).

Skriv ut artikkelen

Sykehusbygg HF refses i brev fra Rådgivende Ingeniørers Forening og Arkitektbedriftene i Norge: – Uklart konkurransegrunnlag og bruk av avvikende kontraktsvilkår i strid med etablerte bransjestandarder, hevder de to foreningene. Det gjelder foretakets konkurranser for anskaffelser av rådgivertjenester for forprosjekt nytt Sykehus i Drammen. 

I konkurransene er det lagt opp til en kontrakts- og gjennomføringsmodell som fremstår som uklar når det gjelder sentrale forhold av betydning for tilbydernes vurdering av risiko og kalkulering, heter det i brevet. Det bes om at Sykehusbygg avklarer dette.

Sykehusbygg har også benyttet kontraktsvilkår som avviker fra omforente bransjekontrakter for rådgivertjenester utarbeidet av Standard Norge. De to foreningene ber Sykehusbygg endre kontraktsvilkårene i de aktuelle konkurransene, slik at bransjestandarden NS 8401 benyttes uten de aktuelle særvilkårene.

Endre så snart som mulig

– Det bes, fremholder de to foreningene, om at ovennevnte endring gjøres så snart som mulig for å unngå merutgifter hos tilbydersiden. En slik endring vil for øvrig også kunne øke interessen for oppdraget hos potensielle tilbydere, gi bedre grunnlaget for kalkulering av prisene, og gi en bedre prosjektgjennomføringsfase.

Det bes om at korreksjonene gjøres så snart som mulig for å unngå merutgifter hos tilbydersiden.

Foreningene

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) er bransjeforeningen for kunnskapsbedrifter med virksomhet innen rådgivning, planlegging og prosjektledelse i bygg- og anleggssektoren. De om lag 170 RIF-bedriftene sysselsetter til sammen 11.000 personer i Norge.

Arkitektbedriftene i Norge (AiN) er bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen for bedrifter med praktiserende arkitekter, landskaps- og interiørarkitekter i Norge. AiN har i dag ca. 600 medlemsbedrifter med til sammen 5000 ansatte, hvilket utgjør rundt 90 % av arkitektbransjen.

Bli den første til å kommentere på "Sykehusbygg refses for bruk av avvikende kontraktsvilkår"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.