Ti prinsipper for grønt innkjøpsvett lansert

Anbud365: Ti prinsipper for grønt innkjøpsvett lansertAdm. dir Harald Nikolaisen i Statsbygg: Det er viktig for Statsbygg å innrette innkjøpspraksisen slik at den reduserer klima- og miljøbelastningen.

Skriv ut artikkelen

Ti prinsipper for grønt innkjøpsvett i næringsliv så vel som i offentlig sektor er lansert. Sentral i utarbeidelsen av prinsippene har Statsbygg vært. – For å bidra til det grønne skiftet er produsentene avhengig av at vi er flere som etterspør klimavennlige løsninger. Derfor er det viktig med prinsipper for innkjøpsvett, som kan bidra til at grønne innkjøp blir en integrert del av innkjøpsrutinene hos oss alle, sier adm. dir Harald Nikolaisen.

Skift er et næringlivsdrevet klimainitiativ. Medlemsorganisasjonen består av klimaledere i næringslivet. Skift har som formål å gå foran og vise hvilke forretningsmuligheter som ligger i overgangen til nullutslippssamfunnet.

Skift har de siste månedene jobbet frem ti prinsipper for grønt innkjøpsvett sammen flere av sine medlemsbedrifter og miljøstiftelsen Zero. – Gode, grønne innkjøp former leverandørmarkedet, hvilke varer og tjenester som er tilgjengelig, og dermed også vårt fotavtrykk på klima, miljø og menneskeliv, slår administrerende direktør i næringslivsnettverket Skift fast.

Gode rutiner

En av bedriftene som har vært involvert i utviklingen av prinsippene er Statsbygg.

– Som en offentlig byggherre er det viktig for Statsbygg å innrette innkjøpspraksisen slik at den reduserer klima- og miljøbelastningen, sier adm. dir Harald Nikolaisen. Valg av produkter, materialer og systemer har stor betydning for miljøbelastningen til en bygning. Med gode rutiner for grønne innkjøp sikrer vi at vi velger de grønne løsningene til våre bygg, sier han. 

Det at prinsippene viser til god praksis gjør at Statsbygg i enda større grad enn i dag vil kunne gå foran og etterspørre mer bærekraftige løsninger, mener Nikolaisen.

Viktig med innkjøpsvett

– Det vil være spesielt viktig på områder der dette ennå ikke er vanlig praksis. For å bidra til det grønne skiftet er produsentene avhengig av at vi er flere som etterspør klimavennlige løsninger. Derfor er det viktig med prinsipper for innkjøpsvett, som kan bidra til at grønne innkjøp blir en integrert del av innkjøpsrutinene hos oss alle, sier han. Vi kommer ikke utenom grønne innkjøp i en «Green Deal»

– Næringslivet har muskler til både å stille krav i sine innkjøp, og levere når det stilles krav fra andre innkjøpere. Dette fremmer grønn konkurransekraft for norske bedrifter, sier Haugland.

Bli den første til å kommentere på "Ti prinsipper for grønt innkjøpsvett lansert"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.