Tok seier på forskudd og tapte, fortalte ikke politikerne om rettssaken

Anbud365: Tok seier på forskudd og tapte, fortalte ikke politikerne om rettssakenOrdfører Erik Sletten i Trysil kommune forteller at kommunen sammen med advokater og Abakus vurderer om en kjennelse skal ankes. Konsekvensene av denne kjennelsen er av økonomisk art og dersom den tas til retten, kan den også forsinke barnehageutbyggingen, sier han på kommunens nettsted.

Skriv ut artikkelen

Ordføreren i Trysil kommune tok seieren på forskudd og fortalte ikke politikerne om at det lå en begjæring om midlertidig forføyning på tingrettens bord. Han mente at kommunen hadde en god sak, men så dukket det opp et uventet vitneutsagn om at kommunen hadde gjort feil under evalueringen av kontraktstildelingen. Og da tapte kommunen, og politikerne skal få beskjed. Og ordføreren krever en skriftlig beklagelse fra vitnet om det fellende utsagnet.

Trysil kommune hører hjemme i Østerdalen i Innlandet og har om lag 6 600 innbyggere. Saken dreier seg om en lokal entreprenør som tok en kontraktstildeling fra Trysil kommune til domstolen. Det var tildeling av en entreprise i forbindelse med bygging av en barnehage. Domstolen kom nylig til at kommunen foreløpig ikke kan skrive kontrakt med Skanska Husfabrikken AS om byggingen.

På Trysil kommunes nettside kan man lese at tingretten riktignok gav kommunen medhold i de klagene som den lokale entreprenøren hadde ført i marken. Tingretten mener likevel det er begått brudd på regelverket basert på et vitneutsagn fra en ekstern konsulent som har bistått kommunen i prosessen, og som uttalte at tilbydernes egnethet ble vektlagt i evalueringen av tilbudene. 

Ekstern konsulent

Prosjektleder Ole Petter Blestad i innkjøpssamarbeidet Abakus, som kommunen er en del av, har hatt ansvaret for anbudsprosessen. Han avviser utsagnet fra den eksterne konsulenten: – Vi er mange som har jobbet med anbudene og som kan bekrefte at alle tre tilbyderne er vurdert på lik linje etter de oppsatte kriteriene. I første runde ble tilbudene vurdert uten at leverandørens navn var kjent. Personlig egnethet har ikke vært en del av evalueringen. 

Dommen forelå 3. mars, men kommunen skriver at ordfører Erik Sletten og administrasjonen først fikk vite om kjennelsen fire dager senere. Ordføreren melder at kommunen har bedt om at det eksterne firmaet sender en skriftlig beklagelse både til kommunen og den lokale entreprenøren for utsagnet om at tilbydernes egnethet ble vektlagt i evalueringen av tilbudene. – Vi vet hvilke kriterier som har blitt vurdert og vil rydde opp i slike feilaktige utsagn, sier han. 

Ikke kjent for politikerne

Saken har ikke vært kjent for politikerne i Trysil, noe ordfører forklarer med at slutningen ikke var tilgjengelig for kommunen før 7. mars. Da satt han i formannskapsmøte og hadde ikke muligheter til å se på saken før dagen etter. Han ble orientert om klagen fra den lokale entreprenøren før jul, men anså ikke dette for å være annet enn en administrativ sak. Og da framsto, heter det på kommunens nettside, det som at Trysil kommune opplagt hadde en svært god sak. – I ettertid og foreløpig viser det seg at det ikke stemmer. Nå etter domsslutningen er det en selvfølge å orientere politisk, sier han.

Bli den første til å kommentere på "Tok seier på forskudd og tapte, fortalte ikke politikerne om rettssaken
"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.