Krevet el-bil ved levering av skolebøker – lokal leverandør kapret kontrakten

Anbud365: Krevet el-bil ved levering av skolebøker – lokal leverandør kapret kontraktenOrdfører Jarle Nilsen i Karmøy kommune setter pris på at lokale aktører vinner frem – og at kommunen kan «handla hima».

Skriv ut artikkelen

Den lokale skolebok-leverandøren utkonkurrerte nasjonale kollegaer i en anbudskonkurranse som omfattet sju kommuner på Haugalandet. Dermed ble det kortreise skolebøker. Det var Karmøy kommune som gjennomførte konkurransen på vegne av kommunene. Bruk av el-biler for leveranse av bøkene lokalt var et viktig krav.

Haugaland-kommunene har inngått avtale med den lokale bedriften Hillesland AS om leveranse av skolebøker. Karmøybedriften slo ut nasjonale konkurrenter. I kommunen er de, ifølge nettsiden godt forøyd: Ordfører Jarle Nilsen setter pris på at lokale aktører vinner frem – og at kommunen kan «handla hima».Bedriften deltok i en anbudskonkurranse hvor flere leverandører deltok. De siste åtte årene har en annen nasjonal leverandør levert skolebøker lokalt.

Pris, service og miljø

I anbudsrunden ble leverandørene målt på pris, servicenivå og miljø. Karmøy har drevet anbudsprosessen også for nabokommunene. Den lokale bedriften kom godt ut på alle punkt. I et miljøperspektiv ble bruk av el-biler for leveranse av bøkene lokalt et viktig moment. I mars 2021 vedtok kommunestyret i Karmøy kommune ny innkjøpsstrategi. Den peker på at det er viktig å legge til rette for lokalt leverandørmarked.

Ordføreren fremhever at det er flott at deres lokale bedrifter hevder i seg i konkurransen med nasjonale aktører. Han gleder seg over at dette er mulig selv i store innkjøpsavtaler med nasjonal konkurranse. Det vitner om dyktighet i den lokale handelsnæringen, synes ordføreren, og:

Lokal virkning av innkjøp

-Det er viktig for Karmøy kommune å være bevisst på de innkjøpene vi gjør og hvordan vi som kommune agerer til beste for det lokale næringslivet. Han viser til den vedtatte næringsstrategien som peker på kommunens rolle som profesjonell innkjøper og at det er viktig at kommunen legger igjen verdier hos eget næringsliv. I dag er verdiskapningen i Karmøy kommune 14 milliarder kroner, av den står kommunen for nesten 30%. Dette betyr at alt kommunen kjøper og investerer har stor påvirkning på utviklingen av lokale arbeidsplasser, sier ordføreren.

Bli den første til å kommentere på "Krevet el-bil ved levering av skolebøker – lokal leverandør kapret kontrakten"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.