900 anskaffelser i havn på ett år, 290 mill spart på strømavtale

Anbud365: 900 anskaffelser i havn på ett år, 290 mill spart på strømavtaleSykehusinnkjøp, her ved adm.dir. Bente Hayes, hadde ved utgangen av 2021 en anskaffelsesportefølje med en samlet anslått verdi på 47,4 mrd.

Skriv ut artikkelen

En legemiddelavtale med gevinstpotensial alene på 350 mill, ferdigstilt godt 900 anskaffelser verd drøyt 20 mrd og en strømavtale som har spart landets sykehus for 290 mill. Dette er noen av hovedtrekkene i den 2021-beretning som Sykehusinnkjøp HF nå har levert. Her løfter foretaket også frem at samfunnsansvar i avtalene er en viktig komponent på lik linje med kvalitet, pris og leveringssikkerhet.

Sykehusinnkjøp har stor innkjøpsmakt, heter det i 2021-beretning, som nå er til behandling i styrene hos eierne, de fire regionale helseforetakene. Innkjøpsmakten må brukes på en måte som fremmer ansvarlig handel og rettferdig konkurranse – og opprettholder konkurranse i markedet (unngå uheldig monopoldannelse). Samfunnsansvar er en viktig komponent på lik linje med kvalitet, pris og leveringssikkerhet. Dette er grunnpilaren i foretakets arbeid. Foretaket skal være en pådriver for etisk handel og miljøvennlige innkjøp. Innovasjon skal fremmes, og det skal tilrettelegges for bruk av innovative løsninger.

Tilrettelegging for gevinster

Stabil og sikker drift gjennom gode leveranser av innkjøpstjenester i tillegg til tilrettelegging for gevinster til helseforetakene, har hatt svært høy prioritet, fremholder Sykehusinnkjøp i beretningen. Året før hadde i betydelig grad dreide seg om ekstraordinær innsats i beredskapsarbeidet og forsyningssikkerhet i forbindelse med covi19-pandemien.

Gevinstpotensialet i anskaffelsene som ble avsluttet i løpet av 2021 er på 7,9%, med en antatt verdi på 900 mill. Legemiddelavtalen på virkestoffet Lenalidomid var den enkeltanskaffelsen med høyest gevinstpotensial i 2021. Avtalen medfører en mulig årlig besparelse på over 350 mill, melder foretaket.

Strøm-besparelser

Et annet eksempel i beretningen på besparelse er strøm-avtalen. I 2021 har helseforetakene spart ca. 290 mill ved forvaltning av den nasjonale avtalen for kjøp av elektrisk kraft, sammenliknet med spot-pris.

I 2021 ble 918 anskaffelser ferdigstilt, som er på samme nivå som i 2020. Verdien av disse var 20,5 mrd. Anskaffelsesporteføljen i sin helhet hadde en samlet anslått verdi på 47,4 mrd ved utgangen av 2021, heter det.

Bli den første til å kommentere på "900 anskaffelser i havn på ett år, 290 mill spart på strømavtale"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.