Anskaffelsesplaner og innovasjon i dialog med sykehus-leverandører

Anbud365: Anskaffelsesplaner og innovasjon i dialog med sykehus-leverandørerPå dialogkonferansen med leverandørene tidlig i mars gir adm. dir. i Sykehuisinnkjøp, Kjetil M. Istad, et innblikk i helseforetakets anskaffelsesplaner for 2018.

Skriv ut artikkelen

Om en knapp måneds tid åpner Sykehusinnkjøp dørene til sin første dialogkonferanse for leverandører til landets mangfoldige sykehus. Her skal 2018-anskaffelsesplanene presenteres, og innovative anskaffelser står sentralt. Leverandørene som deltar på konferansen, får også en-til-en-møte med en representant for Sykehusinnkjøp mens de er der. Og helse- og omsorgsminister Bent Høie kommer.

På dialogkonferansen 6. – og 7. mars skal Sykehusinnkjøp bl.a. legge fram sine anskaffelsesplaner for 2018. Det skal adm. dir Kjetil Istad sørge for. Kategoriene man har valgt ut for årets dialogkonferanse er legemidler, medisinske forbruksvarer (MFV), kirurgiske produkter (KIR), laboratorieprodukter og –utstyr (LAB), medisinsk teknisk utstyr (MTU) og bygg- og eiendomsdrift.

Bakgrunn og målsetting

Men før forsamlingen er kommet så langt i programmet, har styrelederen i Sykehusinnkjøp, Steinar Marthinsen gått nærmere inn på bakgrunn og målsettingen for etableringen av Sykehusinnkjøp. Helseforetaket ble etablert 1. januar 2016 og i løpet av samme år ble Helseforetakenes Innkjøpsservice (inklusive Legemiddelinnkjøpsamarbeid). Alle lokale og regionale innkjøpsenheter tilknyttet helseforetakene ble også innlemmet i Sykehusinnkjøp. Det eies i fellesskap av Norges fire regionale helseforetak.

Innovasjon

Adm.dir Kathrine Myhre i Norway Health Tech skal ta for seg markedsdrevet innovasjon og helseinnovasjon før det blir anskaffelser og innovasjon på konferansen. Fra Nasjonalt program for leverandørutvikling kommer prosjektleder Riche Vestby og hun har med seg temaet «Innovative anskaffelser når behov møter marked». Sykehusinnkjøp er en av partnerne i dette programmet. De er for øvrig også en av eierne av Sykehusinnkjøp, Helse Sør-Øst.

Etikk i bunn

«De gode og viktige møtene mellom leverandører og innkjøper/kunde og etikken som da må ligge i bunn». Slik er foredraget til NHO-advokat og ekspert på offentlige anskaffelser, Arnhild D. Gjønnes, formulert. Også adm.dir. Atle Hunstad i MedTek Norge er på plass. Medisinsk utstyrsindustri som verktøy for bedre helse- og samfunnsøkonomi, er hans tema.

Ved siden av plenumssamling og parallellsesjoner, vil det også bli 30 minutters en-til-en møter mellom leverandører og Sykehusinnkjøp – begge dager. Alle påmeldte vil i god tid før konferansen få tilsendt en lenke til en ny påmeldingsside for speeddatingen, hvor man legger inn ønsker om hvem man vil møte.

Kategoristyrte parallellsesjoner

De seks parallellsesjonene er organisert etter de allerede nevnte kategoriene.. Ved siden av presentasjonen av kommende anskaffelser blir det her også belyst kategorispesifikke temaer.

Også adm. dir. Lars Vorland, Helse Nord, skal bidra. Det dreier seg om hvor viktig det er med gode innkjøp sett fra sykehusets side. Når vi så har tatt med professor Dag Morten Dalen og hans foredrag om innovative anskaffelsesprosesser og forskning på området, har vi gitt en indikasjon på hva denne dialogkonferansen har å by på. Dalen har sin daglige gange på BI.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesplaner og innovasjon i dialog med sykehus-leverandører"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.