Beredskapen styrkes – Sykehusinnkjøp og Forsvaret i innkjøpssamarbeid

Anbud365: Beredskapen styrkes - Sykehusinnkjøp og Forsvaret i innkjøpssamarbeidAdministrerende direktør Bente Hayes i Sykehusinnkjøp HF og sjef FLO, generalmajor Lars Christian Aamodt, undertegnet i dag samarbeidsavtalen (foto: Forsvaret).

Skriv ut artikkelen

Sykehusinnkjøp HF og Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) innleder samarbeid. De er allerede i gang på området medisinsk utstyr, og fremover skal de også samarbeide om legemiddel-anskaffelser. Avtalen gir mulighet til bedre innkjøpsvilkår, men kanskje vel så viktig, heter det: Betydning for beredskapen. Både samarbeidet i seg selv og Forsvarets mulighet til raskere tilgang til større volumer av medisinsk utstyr og legemidler er fordelaktig i et beredskapsperspektiv, konstaterer generalmajor Lars Christian Aamodt, sjef FLO.

Formålet med samarbeidsavtalen mellom Sykehusinnkjøp HF og FLO er å legge til rette for samarbeid mellom partene i anskaffelser av medisinsk utstyr og legemidler. Gjennom dette kan man oppnå samfunnsmessige gevinster og koordineringsfordeler.

Avtalen innebærer at FLO i henhold til bestemmelser i avtalen skal kunne delta i anskaffelser som gjennomføres av Sykehusinnkjøp HF. Den regulerer ansvarsforholdet mellom partene og konkretiserer hvordan man skal samarbeide i anskaffelser som gjennomføres av Sykehusinnkjøp HF.

Viktig avtale for​​​​ FLO

Sjef FLO generalmajor Lars Christian Aamodt er fornøyd med at avtalen nå kan signeres. Han slår fast at det er flere grunner til at avtalen er viktig for Forsvaret:

– For det første gir avtalen mulighet til bedre innkjøpsvilkår. Sykehusinnkjøp HF kjøper inn varer i et langt større volum enn det vi i FLO gjør på vegne av Forsvaret og vil i mange tilfeller kunne forhandle frem lavere priser enn det vi klarer, og:

–  Kanskje vel så viktig er avtalens betydning for beredskapen. Det er stor forskjell på Forsvarets logistikkbehov i fred sammenlignet med krise og krig. Samarbeid i rammen av totalforsvaret må etableres i fredstid for å virke best mulig. Derfor er det viktig at vi nå får vi på plass et samarbeid og en koordinert innkjøpsprosess. Både samarbeidet i seg selv og Forsvarets mulighet til raskere tilgang til større volumer av medisinsk utstyr og legemidler er fordelaktig i et beredskapsperspektiv, legger han til.

Håper på ​​gjensidig nytte

Administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF, Bente Hayes, kommenterer avtalen slik:

– Siden helsesektoren og Forsvaret har mange av de samme behovene, ser vi det som nyttig å innlede et samarbeid med Forsvarets logistikkorganisasjon om anskaffelser. Vi er allerede i gang på området medisinsk utstyr, og fremover skal vi også samarbeide om legemiddel-anskaffelser. Samarbeidsavtalen vil derfor kunne bidra til å realisere de samfunnsmessige gevinster og koordineringsfordeler som ligger i dette for begge sektorer, sier hun​.

Bli den første til å kommentere på "Beredskapen styrkes – Sykehusinnkjøp og Forsvaret i innkjøpssamarbeid"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.